|
25.02.2024 18:48

Всього два інгредієнти та мінімум часу: рецепт приготування домашніх льодяників з цукру, як у дитинстві

Цукор та вода. Простий рецепт, що вразить ваших діточок. Щобільше, вони можуть допомогти вам у приготуванні. Проте, будьте обережні, адже карамель дуже гаряча. Домашні льодяники готуються без сторонніх домішок, але виходять не менш смачні за магазинні.

Інгредієнти

Цукор – 4 столові ложки;
Сік чи вода – 1,5 столові ложки;
Лимонний сік (за бажанням) – 0,5 чайної ложки;
Рослинна олія – для змащування.

Інструкції з приготування

Для приготування льодяників можна використовувати будь-який фруктовий сік або воду. Обирайте те, що вам до смаку. Також, для кислинки, можна додати лимонний сік, лимонну кислоту або декілька крапель оцту. За бажанням, у цукерки можна додати кондитерську посипку для прикраси, або пофарбувати їх у різні кольори за допомогою кондитерських барвників. Підготуйте ємність з холодною водою, вона буде потрібна для перевірки, чи готова карамель.

Рецепт приготування домашніх льодяників з цукру

У сотейник з товстим дном висипаємо цукор. Додаємо сік або воду. На середньому вогні варимо до повного розчинення цукру, приблизно 8-10 хвилин. Постійно помішуйте карамель ложкою або лопаткою.

Рецепт приготування домашніх льодяників з цукру

Періодично пробуйте крапати крапелькою карамелі у воду. Вона має відразу застигати та ставати дуже твердою. Підготуйте палички для льодяників та замажте пергамент олією. Також, можна використовувати силіконові формочки для цукерок.

Рецепт приготування домашніх льодяників з цукру

Готову карамель ложкою виливаємо на пергамент та відразу вставляємо паличку. За бажанням можна додати посипку, поки карамель не застигла. Залишаємо цукерки застигнути. Коли вони стануть твердими, можна куштувати. Смачного.