Корисний десерт всього з двох інгредієнтів: шоколадне суфле з хурмою, без випічки, без желатину та без яєць

Ніхто не вірить, що можна досягти такого результату без додавання желатину, проте результат говорить сам за себе. Чудовий десерт з корисного плода, що здивує своїм смаком та презентацією.

Хурма – це фрукт, який має безліч корисних властивостей для здоров’я. Вона багата вітаміном C, який підтримує імунну систему та допомагає боротися зі застудою та грипом. Також, хурма містить вітамін A, калій та кальцій. Вміст калію в хурмі може допомогти знизити артеріальний тиск та зменшити ризик розвитку серцевих захворювань. Хурма містить велику кількість розчинних волокон, які сприяють здоров’ю шлунково-кишкового тракту та зменшують ризик розвитку проблем з травленням. Хурма це чудовий фрукт, який  можна споживати свіжою, додавати до салатів, йогуртів або приготувати з неї десерти.

Рецепт приготування корисного десерту з какао та хурмою
Рецепт приготування корисного десерту з какао та хурмою

Сьогодні ми пропонуємо простий рецепт корисного десерту з хурми. Адже у своєму складі, він не містить цукру та борошна. Всього два інгредієнти, 5 хвилин вашого часу та кілька годин очікування й ви та ваша родина зможе насолодитися чудовим смаколиком. Суфле виходить дуже ніжним, а текстура просто шикарна. Навіть не віриться, що такого результату можна досягти без додавання желатину або агар-агару. Спробуйте й оцініть смачний десерт, приготований за лічені хвилини.

Інгредієнти

  • Хурма – 3 штуки;
  • Какао – 3 столові ложки.

Інструкції з приготування

Для рецепта потрібно використовувати солодку та спілу хурму. Терпкі плоди не підійдуть. Розрізаємо її навпіл та ложкою відділяємо м’якуш.

Рецепт приготування корисного десерту з какао та хурмою
Рецепт приготування корисного десерту з какао та хурмою

До хурми додаємо какао та перекладаємо все у чашу блендера. Збиваємо інгредієнти до однорідності.

Рецепт приготування корисного десерту з какао та хурмою
Рецепт приготування корисного десерту з какао та хурмою

Викладаємо отриману масу у формочки та відправляємо їх до холодильника на 2-3 години, щоб десерт застиг. Прикрасити страву можна присипавши її какао. Смачного.

Рецепт приготування корисного десерту з какао та хурмою
Рецепт приготування корисного десерту з какао та хурмою

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.