Навіщо перед варінням заморожені пельмені необхідно замочувати та чому їх не можна кидати в киплячу воду

Кожен з вас хоча б раз в житті варив заморожені пельмені. І частіше за все під час варіння допускається безліч помилок.

Здавалося б – що може бути легше, ніж зварити пельмені? Однак, не дивлячись на простоту цієї страви, вона може вийти зовсім неїстівною. Якщо сумнівів у якості продукту немає, тоді проблема, ймовірно, пов’язана з неправильною заморозкою, зберіганням та самим відварюванням. Втім, не треба бути шеф-кухарем, аби навчитися правильно варити пельмені.

Навіщо пельмені замочувати

Перед тим, як почати приготування заморожених пельменів, замочіть їх у прохолодній питній воді на 2-3 хвилини. Це врятує полуфабрикати від лопання та злипання при опусканні в каструлю. Простіше кажучи, так вони розморозяться, але дуже бережно. При цьому довго розморожувати пельмені немає сенсу – через це в процесі приготування тісто буде рватися, а начинка вивалюватися.

Подані до столу пельмені

Чи можна опускати пельмені в кип’яток

Як не дивно, але кипляча вода і заморожені пельмені – погане поєднання. Через таку велику різницю в температурах тісто може потріскатись. До того ж так воно приготується раніше за фарш.

Досягти рівномірного проварювання допоможуть три склянки холодної води – в момент закипання одну, і ще дві через деякий час. Завдяки цьому пельмені виходять ціленькими й соковитими.

Варіння пельменів

Що робити, якщо заморожені пельмені злиплися

Ця проблема теж спіткає багатьох. Найперше й найочевидніше, що можна зробити, якщо заморожені пельмені злиплися в один суцільний ком – залишили їх на кілька хвилин при кімнатній температурі, після чого спробувати розділити пальцями.

Якщо це не допомогло, складіть злегка розморожені полуфабрикати в міцний пакет та постукати ним об стіл, підлогу або іншу тверду поверхню, яка від цього не постраждає.

Третій варіант – зваріть пельмені на пару. Під його впливом вони почнуть відклеюватися один від одного. Ще можна зварити їх у воді з олією або невеликою кількістю вершкового масла. Не забувайте помішувати.

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.