Смачний рецепт квашеної капусти

Цей рецепт тягне свої корені ще з глибокого дитинства, коли наші матусі або бабусі готувати квашену капусту. Робили вони це саме за такою інструкцією і страва виходила бездоганною. Але з роками рецепт не втратив своєї популярності і сьогодні розповімо саме про нього.

Рецепт цієї квашеної капусти просто бездоганний і простий в приготуванні. До того ж, до її складу можна також додати яблука, журавлину або кмин. Таким чином ви збагатите смак страви новини нотками.  

Рецепт квашеної капусти 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • кілограмів білокачанної капусти 
  • 250 грамів  моркви 
  • Сіль крупного помелу 
Квашена капуста

Візьміть капусту і видаліть верхню частину листя. Здебільшого воно зіпсоване і непотрібне. Візьміть ще декілька листів і вистеліть дно банки чи відра, в залежності від того, де плануєте квасити капусту. Тонко нашаткуйте капусту. Промийте і очистіть моркву і натріть на крупній терці.  

Візьміть велику миску і з’єднайте капусту, моркву і сіль. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб утворився сік. Краще перемішувати овочі порціонно.  

Перекладіть капусту в банку або відро, ретельно утрамбовуючи її. Накрийте цілими капустяними листями і покладіть зверху кришку, яка б міцно притискала капусту до дна. Залиште капусту кваситись при кімнатній температурі приблизно на 4 дня. По закінченню цього часу можна насолоджуватись надзвичайним смаком с трави. Для зручності, можна перекласти капусту в менші банки і зберігати в холодильнику.  

Приємного апетиту! 

Схожі статті