|
04.08.2022 16:30

Пишні котлети з фаршу без хліба: як приготувати ідеальні соковиті котлети в духовці, щоб вони не розвалювалися

Пишні м'ясні котлети зазвичай готують на сковорідці. Пропонуємо дещо змінити технологію приготування за новим рецептом котлет в духовці та розкриваємо секрет ідеального фаршу без хліба, щоб котлети не були сухими і не розвалювалися.

Важко знайти господиню, у повсякденному меню якої не було б котлет. Але далеко не всі люблять довго стояти біли плити, саме тому зверніть увагу на простий рецепт пишних котлет з фаршу без хліба у духовці. За смаком вони не поступаються обсмаженим на сковорідці, а часу і сил на приготування займають набагато менше.

Інгредієнти

Що потрібно додати в фарш для котлет:

  • кілограм м’яса, краще брати суміш;
  • 3 картоплини;
  • 2 цибулі;
  • 2 курячих яйця;
  • невеличкий пучок свіжої зелені;
  • чайна ложка солі;
  • дрібка молотого чорного перцю.

Правильний рецепт соковитих котлет у духовці

Через м’ясорубку перекручуємо м’ясо разом з зеленню та цибулею. Вбиваємо туди два яйця, солимо і перчимо за смаком. Ретельно перемішуємо фарш до однорідного стану. Також його необхідно трохи відбити, щоб його текстура була більш клейкою і м’якою.

Ідеальний фарш для котлет без хліба

Сиру очищену картоплю натираємо на терці, трохи віджимаємо від зайвої рідини та додаємо до фаршу. Картопля зробить котлети соковитими і покращить їх консистенцію. Ще раз ретельно перемішуємо фарш та змоченими у воді руками формуємо невеличкі кульки, які притискаємо з обох боків. Викладаємо котлети на форму для випікання, змащену олією.

Що додати в фарш, щоб котлети були соковитими

На кожну котлетку кладемо невеличкий шматочок вершкового масла та відправляємо готуватися у розігрітій до 200 градусів духовці на 10 хвилин, після чого знижуємо температуру до 180 градусів і випікаємо ще 20 хвилин.

Рецепт м’ясних котлет у духовці

Ось такі соковиті та пишні котлети з фаршу без хліба виходять у духовці. Чудово смакують з будь-яким гарніром. Смачного!