Хочеться їсти знову і знову: секрет пишних котлет по-французьки з курячої грудки – без хліба і не розвалюються

Пропонуємо рецепт м'ясної страви, до якої пасуватиме будь-який гарнір – пишні котлети по-французьки з курячої грудки, які не розвалюються і готуються без хліба.

Розтріпки, які ще називають курячими оладками – це рублені котлети з курячої грудки по-французьки. Вони швидкі і прості у приготуванні, а на смак зовсім не такі, як звичайні котлети з фаршу, які могли вам вже набриднути.

Список інгредієнтів на рублені курячі котлети

Для рецепту вам знадобляться такі продукти:

  • 500 грамів курячого філе;
  • 100-150 грамів майонезу;
  • 2 курячих яйця;
  • дві-три столових ложки борошна;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль та перець за смаком.

Як приготувати пишні котлети по-французьки з курячого філе

Філе курки промийте, промокніть, видаліть плівки, наріжте дрібними шматочками та висипте у глибоку миску. Часник пропустіть через прес або натріть на дрібну тертку і додайте до м’яса. Туди ж вбийте яйця, додайте майонез, борошно, спеції, після чого все ретельно перемішайте. Залиште фарш промаринуватися на 25-30 хвилин.

Фарш на рублені котлети з курячого філе
Фарш на рублені котлети з курячого філе

У сковорідці розігрійте рослинну олію, викладайте в розігріте масло курячу суміш, формуючи невеличкі котлетки столовою ложкою. Обсмажуйте їх до рум’яності з обох сторін. Перевірити готовність можна вилкою – якщо всередині вони мають білий колір та з них витікає прозорий сік, все готово. Якщо м’ясо рожеве, смажте довше.

Як приготувати курячі розтріпки
Як приготувати курячі розтріпки

Подавати курячі котлети по-французьки можна з овочевим салатом або будь-яким гарніром на ваш смак. Чудово підійде відварна молода картопля чи пюре.

Секрет пишних котлет по-французьки з курячої грудки
Секрет пишних котлет по-французьки з курячої грудки

За бажанням майонез в рецепті можна замінити сметаною, а борошно – крохмалем. Можете додати до фаршу також подрібнену зелену цибулю. Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.