|
20.02.2023 20:49

Найкращий рецепт вареників із сиром: головна страва на Масляну – приготуйте швидко та із задоволенням

Сьогодні стартував перший день Масляни, а це означає, що на столі буде безліч традиційних смачних страв. Як приготувати найсмачніші вареники – далі.

Вареники – це традиційна українська страва, яка пасуватиме до столу в будь-який день. Особливо на свята вареники заведено вважати обов’язковими. Зараз ще й розпочалася Масляна, а це значить, що від сьогодні господині почнуть готувати традиційні для цього періоду страви. Одна з таких – це вареники із сиром, рецепт яких ми пропонуємо.

Що потрібно для приготування?

Два стакани пшеничного борошна

Одне яйце

Одна друга чайної ложки солі

Одна друга стакана води

Двісті п’ятдесят грамів сиру (можна взяти будь-який м’який сир, наприклад, бринзу, гауду, сир Фета)

Одна четверта склянки зелені (кріп чи петрушка)

Дві столові ложки вершкового масла або олії для змащення

Як приготувати вареники з сиром?

Для початку потрібно приготувати тісто. Для цього потрібно в миску просіяти борошно, туди додати сіль. Розбити яйце в окремій мисці, додати воду та перемішати.

Яйця розбийте в окрему ємність

Додати змішану рідину в миску з борошном і змішати, поки тісто не стане однорідним. Закрити миску і поставити тісто на двадцять хвилин, щоб воно “відпочило”.

Потім можна починати готувати начинку. Для цього потрібно роздрібнити сир і додати зелень. Перемішати.

Потім треба розкатати тісто. З розкатаного – виріжте кола з тіста діаметром близько 7 см. Далі треба покласти на кожне коло ложку начинки і зібрати краї тіста в центрі, затиснути краї пальцями, щоб утворити “кишеньку”. Повторювати це доти, доки всі кола тіста не будуть заповнені начинкою.

Довести до кипіння велику каструлю з водою. Поставити вареники в киплячу воду і варити їх протягом 3-4 хвилин, доки вони не вспливуть на поверхню. Опускати вареники на деко, щоб стекла вода.

Розтопити вершкове масло або олію і змастити вареники перед подачею на стіл.