|
05.01.2024 22:50

Лише одна щіпка цієї спеції і кляр для відбивних вийде на новий рівень: ресторанний смак на домашній кухні

У приготуванні відбивних з будь-якого м'яса чи риби велику роль іграє кляр, який також впливає на смак страви. Саме він дає смаженим або приготовленим у фритюрі продуктам апетитну, скоринку.

Завдання будь-якого кляру зберегти соковитість продукту, а також надати йому скоринки, яка в одному випадку хрумтітиме, а в іншому залишиться ніжною і м’якою. Для м’яса і для риби зазвичай використовують різний кляр, для курячої грудки можна зробити комбінований з панірувальними сухарями.

У деяких клярах використовують додаткові продукти, щіпка яких може кардинально змінити його смак та колір. Так, наприклад, у клярі для риби деякі господині кладуть куркуму.

Кулінари поділилися новими рецептами кляру для відбивних

Основою кляру завжди є яйця і борошно і якась рідка складова. У класичних рецептах це зазвичай молоко чи вода. Зустрічається сметана та майонез і навіть мінеральна вода. А якщо ви хочете зробити кляр, який перетворить вашу страву на справжній кулінарний шедевр, то можна приготувати його на основі бульйону, білого вина і навіть коньяку!

Урізноманітнити смак кляру допоможуть спеції та трави, яких достатньо буде лише однієї щіпки. Можна додати дрібно нарізану свіжу зелень, натерту на дрібній тертці в кашку звичайну цибулю, натерту твердий сир, дрібно нарізані овочі і навіть горіхи.

Кулінари поділилися новими рецептами кляру для відбивних

По консистенції кляр також готують різним, залежно від продуктів, що використовуються. Наприклад, для сухуватої курячої грудки, кляр роблять рідким, а для соковитого м’яса густішим.

А тепер головні правила для приготування будь-якого виду кляру

  • Готують кляр зазвичай наперед і не використовую відразу. Йому дають настоятися мінімум 15-20 хвилин, щоб борошно змогло добре з’єднатися з рештою інгредієнтів.
  • Всі інгредієнти для кляру – жовтки та білки, їли вони додаються окремо, повинні бути збиті максимально. До однорідного стану.
  • В ідеальному стані вже готовий кляр повинен рівномірно покривати поверхню ложки і не стікати. Тоді концентрація вважається нормальною.
  • Щоб кляр добре з’єднався з продуктом, якщо це м’ясо, його необхідно промокнути паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
  • Попередньо можна шматочок м’яса або риби попередньо злегка обваляти в борошні.
  • Щоб кляр тримав форму, смажити його потрібно на добре розпеченій сковороді з достатньою кількістю олії.