|
10.02.2023 12:45

М’ясні рулетики-крученики з салом і часником: простий рецепт страви на вечерю або святковий стіл

Яка українська страва може обійтися без традиційного поєднання сала з часником? Ми підготували рецепт ідеальних м'ясних кручеників для вашого святкового столу чи звичайної вечері.
Автор: Юлія Ящук

Заведено вважати, що такі страви краще готувати для особливих приводів та свят. Проте наші м’ясні крученики можна подавати й на звичайну родинну вечерю або посиденьки з друзями. Впевнені, що вийде дуже смачно та швидко.

Зазначимо, начинку із сала можна використовувати як самостійну мазанку на хліб, а ще для заправки традиційного українського борщу чи супу.

Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти: сало, свиняча вирізка, зубчик часнику, свіжий кріп, дрібка чебрецю, борошно, манна крупа для панірування, яйце, спеції, сіль, перець на смак.

Рецепт кручеників з салом і часником

Спосіб приготування:

  1. Потрібно взяти свинячу вирізку 250 г, її промити, висушити та порізати шматками, щоб були пропорційні, відбийте кожен шматок, накривши їх, харчовою плівкою. А далі додавайте сіль, перець, спеції для м’яса.
  2. Далі наріжте сало 100 г на шматочки, перекладіть до блендера, додайте зубчик часнику та гілки кропу. Сюди ж, киньте дрібку чебрецю. Робимо з цього всього однорідну масу. Рекомендуємо обирати сало без м’яса.
  3. Беремо наше відбите м’ясо, посередині викладаємо ковбаску з сала й зелені, все загортаємо, фіксуючи зубочистками.
  4. Наступний етап – приготування панірування: потрібно взяти борошна 50 г, манну крупа 50 г, та збите попередньо 1 яйце. Обваляйте ваші рулетики в борошні, потім в яйці та запаніруйте в манні крупі.
  5. Обсмажте на пательні крученики до апетитної скоринки з всіх боків.
  6. Останній етап – поставити в духову піч нашу страву. Викладіть крученики на деко, яке застеліть пергаментним папером, запікайте 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Зичимо, щоб приготування до будь-якого свята чи вечері пройшли легко та з максимальним задоволенням.

Всім смачного!