|
29.10.2021 11:13

Швидкий коржик на сковороді: заміна хліба за перевіреним рецептом – дешево та ідеально, коли немає часу

Коржі на воді – чудова альтернатива хліба, який зазвичай більшість людей їсть вприкуску з іншими стравами. Урізноманітнити сніданки, обіди та вечері допоможуть швидкі коржики на сковороді. Якщо хочеться дріжджової випічки, користуйтеся цим рецептом смачної і простої заміни хліба.

Коржики можна робити на пательні або в духовці, з прісного або дріжджового тіста, можна додавати в борошно трави, овочі, сир, спеції, завдяки чому смак такої простої домашньої страви легко змінити і покращити.

Існує маса рецептів, але сьогодні готуємо перевірений варіант коржиків на сковороді. Він не потребує особливих навичок від кухаря і доступний за вартістю продуктів. Така заміна хліба сподобається кожному.

Список інгредієнтів

Для приготування смажених коржиків нам знадобляться:

  • 420 грамів пшеничного борошна;
  • 1 столова ложка сухих дріжджів;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • 250 мл питної води;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • окремо рослинна олія для смажіння.

Рецепт швидких коржиків на сковороді

Спершу змішайте воду з дріжджами, додайте цукор. Перемішуйте до повного розчинення дріжджів. Додайте сіль і влийте олію. Просіяне борошно починайте всипати у суміш, перемішуйте тісто вінчиком.

Тісто має вийти м’яким і липким. При потребі можна збільшити кількість борошна, після чого продовжити робити заміс вручну.

Готуємо швидкі коржики на сковороді на заміну хліба

Оскільки тісто дріжджове, залиште його в теплому місці приблизно на годину, щоб воно підросло в розмірі. Накрийте кухонним рушником або харчовою плівкою.

Коли тісто підійшло, розділіть його на 6 рівних частин та викладіть на стіл. Формуйте коржики, розминаючи руками і надаючи потрібної форми.

Готуємо швидкі коржики на сковороді на заміну хліба

Розігрійте сковороду з олією, на якій готуйте коржі по черзі на помірному вогні. Обсмажуйте кожен з двох сторін до рум’яної скоринки. В процесі приготування ви помітите, як тісто почне ставати ще пухкішим. До столу подавайте коржики теплими.

Коржики на сковороді на заміну хліба

З першими стравами вони розходяться миттєво, також їх можна подавати до салатів і навіть до чаю. Обов’язково спробуйте приготувати ці швидкі коржики на сковороді в якості заміни хліба. Смачного!