|
18.01.2023 16:37

Не лопнуть і не засохнуть: секретний рецепт ідеальних чебуреків з тіста на воді. Начинка на вибір

Українські кулінари розповіли секрети, завдяки яким ваші домашні чебуреки будуть легкими та повітряними, вони точно не лопнуть та не засохнуть

Кожна українська господиня хоче здивувати власну родину чимось смачним і незвичайним – не тільки салатами чи традиційними стравами, звичними для кожного столу. Наприклад, приготувати щось із тіста – це ще та майстерність, яка не всім під силу, проте кухарі знають, як іноді хочеться спробувати щось цікавеньке. Саме тому провідні українські кулінари розкрили секрет приготування чебуреків. Та ще й який: вони запевняють, що це тісто буде таким, із якого чебуреки не лопнуть і точно не засохнуть. А ще – до тіста смакуватиме будь-яка начинка, яку ви оберете собі до душі.

Що потрібно для приготування ідеального тіста?

Три столові ложки борошна

Один стакан окропу

Одна чайна ложка солі

Одна столова ложка олії

Одна столова ложка горілки – за бажанням

Як приготувати чебуреки?

Для початку візьміть борошно та зробіть у ньому поглиблення. Далі – відміряйте двісті п’ятдесят мілілітрів крутого окропу, до нього додайте сіль та олію.

Отриману масу перекладіть на стіл. Тісто вимішуємо до гладкого стану – на це піде десь сім хвилин. До речі, для цього можете скористатися кухонним комбайном.

Далі покладіть тісто в миску, змастіть його трохи олією, далі накрийте харчовою плівкою і залиште все це на тридцять хвилин.

Ретельно замішайте тісто

Приготуйте будь-яку начинку, до якої вам лежить душа.

Опісля – розділіть тісто на дванадцять частин. Розкачайте кожну з них, поки частинки не будуть товщиною одного міліметру, але ж не до прозорості.

Зверніть увагу! Якщо тісто прилипає до поверхні, скористуйтесь лайфхаком: присипте трохи борошном.

Далі викладіть на половину коржа тонкий шар начинки. До речі, для кращого ліплення ви можете скористатися розбовтаним яйцем або білком – ними змастіть краї.

Не залишаючи повітря всередині, закрийте чебурек. Зліплюйте краї. По краях же – пройдіться обережно виделочкою, тільки дуже уважно, аби не порвати тісто.

Далі нагрійте у пательні олію (десь приблизно шар має займати один-півтора сантиметри).

Обсмажте чебуреки та викладіть на тарілку.