Categories Випічка

Японський бісквіт “Сакура” — спечіть його лише раз, і ніколи в житті не будете готувати інший

Звичайний бісквіт — ідеальна основа для будь-якого десерту і використовується як для тортів, так і для рулетів. Втім, японський бісквіт — це абсолютно інша справа.

Бісквіт люблять і дорослі, і діти, а все тому, що він готується неймовірно просто, швидко, не вимагає жодних кулінарних знань, а відсоток невдач приголомшливо низький. Окрім того бісквіт часто використовують як основу для найрізноманітніших десертів. А тому мати його вдома — це завжди велике задоволення.

Втім, японці знаються на приготуванні даної страви набагато краще. Японські бісквіти користуються популярністю в усьому світі, адже виглядають дуже естетично, виходять вельми пишними та мякими, а після охолодження не падають.

Японський бавовняний бісквіт – найніжніший десерт, що чимось нагадує пташине молоко: ніжний, вологий і пористий. Десерт цей у міру солодкий, має ванільний смак та приготувати його досить просто. І скільки б не приготували – з’їдається все до останньої крихти, бо встояти перед таким смаком досить складно.Як зробити такий вдома, дізнайтеся в нашій статті.

Інгредієнти

  • Молоко — 100 мілілітрів
  • Вершкове масло – 100 грамів
  • Борошно – 150 грамів
  • Цукор – 110 грамів
  • Курячі яйця – 8 штук

Як приготувати бісквіт по-японськи

Для початку необхідно відокремити жовтки від білків. Робимо це у першу чергу, адже згодом нам доведеться швидко діяти.

Як приготувати бісквіт по-японськи

Після цього ставимо молоко розігріватися. Для цього беремо сотейник, додаємо в нього молоко та вершкове масло. Отриману рідину до кипіння не доводимо і знімаємо з вогню, коли починає йти пар. Додаємо цукор. За бажанням можна також внести ванілін або ванільний цукор.

Як приготувати бісквіт по-японськи

У миску просієюмо пшеничне борошно та вливаємо до нього молоко тонкою цівкою. Після цього додаємо жовтки і знову добре перемішуємо тісто.

Як приготувати бісквіт по-японськи

Тимчасом білки збиваємо з цукром до отримання білкового крему. Обережно вносимо його до тіста та замішуємо. Тісто переливаємо у підготовлену форму і одразу ж ставимо у попередньо розігріту духовку. Важливо, перші 30-40 хвилин не відкривати духовку, інакше бісквіт не підніметься. Через годину можна перевіряти готовність випічки. Бажано це зробити дерев’яною шпажкою або зубочисткою.

Share