Categories Шоу-бізнес

Анастасія Волочкова нагадала, що її навчали найкращі: показала тренування з легендарною Майєю Плісецькою

Майстриня найширшого шпагату сучасності, Анастасія Волочкова, нагадала, що перш за все вона навчалася мистецтву, а не епатажу.

Анастасія Волочкова починала, як скромна талановита балерина. Походить Настя з інтелігентної пітерської родини: батько – спортсмен, а мати – екскурсовод. Втім, все одно Волочкову знають, не як майстриню балету, а як епатажну жінку без комплексів.

Анастасія Волочкова. Фото взято на просторах мережі. 

Випускниця Петербурзької академії російського балету, у 1994 році починає кар’єру ведучою балерини Маріїнського театру. Виконує головні партії в таких постановках, як “Жізель”, “Раймонда” і “Жар-птиця”. Анастасію вважають ученицею відомої педагогині Наталії Дудинської. Проте, артистка показала, що відвідувала тренування легендарної Майї Плісецької.

Виявляється, зйомку робили ще на плівку, яка зберігалася тривалий час у мами самої Насті.

“Кадри моїх репетицій Кармен з Майєю Плісецької, яка і передала мені цей балет, як першої російської балерини, яка мала право танцювати цей балет після неї”, – підписала відео російська артистка.

Майя Плісецька – дійсно легендарна радянська балерина. Їй було небагато років, коли її батька репресували. До кінця життя артистка буде ненавидіти Сталіна та навіть підпише листа-звернення до Леоніда Брежнєва, коли генсек вирішить реабілітувати культ свого попередника.

Майя Плісецька у молодості. Фото взято на просторах мережі.

Талант Майї настільки був вагомим для балету, що радянський уряд, попри політику “залізної завіси” дозволяй їй виїздити закордон. На честь артистки навіть назвали астероїд.

 

Share