Як виглядає могила Богдана Ступки у дев’яту річницю його смерті? На честь актора на кладовищі звели шедевр

Легенда українського театру та кіно Богдан Ступка пішов життя 9 років тому, але пам'ять про нього живе до сих пір.

Богдана Сильвестровича ще за життя називали “актором номер 1”, його обожнювала публіка не тільки нашої країни, а й за кордоном. Понад півстоліття ім’я Богдана Сильвестровича Ступки було знаковим для української національної культури. Більшість ролей, які зіграв актор в театрі і кіно, увійшли в літопис сценічного кіномистецтва України. Чоловік навіть мав можливість отримати Оскар за свою гру. На жаль, він не дожив до цього дня. 9 років тому легендарний артист пішов з життя. Натовп з вірних шанувальників в останній раз поаплодував акторові. Як зараз виглядає місце, де Богдан Сильвестрович знайшов вічний спокій?

Богдан Сильвестрович Ступка

Могила Богдана Ступки

Великого українського актора поховали на Байковому кладовищі у Києві. Через 4 роки після похорон спадкоємці Богдана Ступки Остап та Дмитро вирішили увіковічити його пам’ять та запросили скульптора, який створив справжній шедевр на могилі актора.

Пам’ятник Богдану Ступці

На його могилі встановили скульптуру дуба, який перевернувся корінням догори. Такий образ митець обрав не просто так: коріння, яке дивиться у небо означає, що людина пішла з життя. Дуб же символізує міць та силу. Насправді, це найкраща метафора, яку могли підібрати для актора, адже саме ім’я Богдана Ступки уособлювало собою український театр. А сам зірка називав себе Доном Карліоне.

Могила Богдана Ступки

Також цією скульптурою намагалися передати стан України. На превеликий жаль, чоловік пішов життя, коли його Батьківщина почала відчувати перші поштовхи кризи.

Схожі статті

Дружина Анатолія Анатоліча показала, в якому котеджі вони живуть: все по-багатому

Дружина Анатолія Анатоліча любить спостерігати за тим, що у них відбувається в дворі. Відома топпіарниця показала своє подвір'я та своїх заможних сусідів.

Катерина Осадча показала, як працює в своєму шикарному котеджі під Києвом: поруч живе Настя Каменських

Катя Осадча не витрачає час на дорогу, а працює вдома сидячи на своєму газоні, або біля басейну. Зірка повністю перейшла на роботу в онлайн-режимі і нікуди не хоче їздити.

Суддя “МастерШеф” Ектор Хіменес-Браво показав, як зробити хачапурі за 15 хв: господиням знадобиться сир

Усього за 15 хвилин часу будь-яка жінка в Україні може приготувати хачапурі, точнісінько, як в судді "МастерШеф" Ектора Хіменес-Браво. Зірка скинув рецепт!

Камалія проговорилася, чому її навчила прабабуся: “Спеціальні сімейні молитви” – секрети родини Шмаренкових

Найбагатша співачка України Камалія розкрила сімейний секрет, який зберігала багато років. Про це знали лише найближчі родичі по лінії Шмаренкових.

3-річний син найбагатшої жінки на “МастерШеф” вперше побачив город: Катерина Велика сміється та милується

Зірка "МастерШеф" Катерина Велика, яку телеглядачі називають найбагатшою учасницею проекту, розлучається із чоловіком-мільйонером. Як протікає її нове життя?

Ще молодша, ніж Христина Соловій: 28-річна українська співачка вперше розповіла, що для неї зробив Вакарчук

8 років тому Святослав Вакарчук, сам того не відаючи, дав старт карколомної кар'єри нікому невідомої 20-річної дівчини, яка потім представлятиме Україну на Євробаченні 2024 року.