|
06.10.2022 23:14

Наші зірки, які продовжують спілкуватися російською, поки Мішина, Кароль і Полякова освоюють українську

Якщо після захоплення частини Донбасу у суспільства розходилися думки, щодо доцільності використання російської мови у своїй творчості, то нині всі одностайно дотримуються ідеї українізації всіх векторів розвитку. Дізнайтеся, хто зміг досягти у цьому вершин, а хто б за знання солов'їної отримав би "2".

Після подій 24-го лютого для всіх стало зрозумілим до чого призвело культурне та політичне загравання з північним сусідом. Більшість наших знаменитостей враз перейшло на українську. Зокрема співачка Тіна Кароль повністю проводить свій виступ рідною мовою.

Наші зірки, які продовжують спілкуватися російською

Ксенія Мішина, яка сама родом з Криму, почала вивчати та практикувати повсякденному житті свої навички солов’їної. Оля Полякова, яка раніше розмовляла російською, нині в онлайні доводить всім, що державну вчити не складно, а навпаки цікаво.

Проте, не всі слідують прикладу цих свідомих зірок. Чимало лишилося представників вітчизняного шоу-бізнесу, які досі соромляться говорити, як наші пращури. Зокрема вразила всіх Софія Ротару, яку вважають і нині іконою прогресивної української культури у радянські часи. Вона навіть у перші дні війни продовжувала випускати публікації в Інстаграмі мовою росіян.

Наші зірки, які продовжують спілкуватися російською

Продовжує писати свої думки у мережі й Андрій Данилко. Він і у побуті не змінив своїх філологічних звичок, але попри всім серцем підтримує Батьківщину, виступає заради знедолених українців.

Варто відзначити і цілу окрему категорію наших знаменитостей, які, скоріше за все, вже ніколи не перейдуть на нашу мову з російської. Це сумнозвісна Оксана Марченко, яка навіть словом не обмовилася після повернення чоловіка з ув’язнення, ні, тим паче, Регіна Тодоренко. Остання промовчала про війну навіть дізнавшись, що рідна Одеса у небезпеці. Навіть Ані Лорак вже не змогла берегти мовчання та звернулася до фанатів.

Наші зірки, які продовжують спілкуватися російською

Нагадаємо, що багато нині тема використання української мови дуже гостро стоїть у нашому суспільстві та стало дотичним до культури відміни.