|
13.11.2020 07:25

У Черкасах молода жінка, яку не пустили у пологовий будинок через коронавірус, народила під деревом: деталі

Жінка народила немовля на землі під зачиненими дверима медичного закладу. Бо мала позитивний тест на коронавірус.

У Черкасах хвора на коронавірус жінка народжувала на землі біля дерева під зачиненою на замок обласною лікарнею. Медики з лікарні вийшли до породіллі аж за півгодини.

Дитину Євгенії Кіркичі довелося приймати її чоловікові Олександрові, йдеться в сюжеті ТСН.

Подружжя мріяло про партнерські пологи, але точно не про такі. Як розповів Олександр, народжувати жінка мала в іншому закладі, але оскільки в неї був COVID-19, довелося везти жінку в обласну лікарню, яка приймає пацієнтів з коронавірусом. Перейми у дружини почалися вночі.

Однак двері в обласній лікарні ніхто для породіллі з небезпечним діагнозом не відчинив. Олександр тричі бігав до приймального відділення, проте це було безрезультатно.

Дружина народила дівчинку під вишнею на куртці чоловіка, на якій досі є сліди плаценти. Олександр пологи почав приймати сам, потім приїхала з дому і допомогла лікарка, якій по дорозі до медичного закладу зателефонував чоловік.

Тільки коли пологи закінчилися, двері лікарні відчинилися й до мами і дитини підійшов медперсонал.

Чоловік обурюється, що бригада вийшла до них з інвалідним візком. Тим часом як дружина не могла сісти, бо була в приспущених штанях з немовлям руках, і не перерізаною плацентою. Врешті привезли зламану каталку і перерізали пуповину вже в пологовому залі.

Чоловік розповів, що всі працівники медичного закладу були дуже повільні, крім лікарки з іншої лікарні, яка мала б приймати пологи, якби не коронавірус, і приїхала на прохання Олександра.

В обласній лікарні таку поведінку медичного персоналу пояснили… помилками самої породіллі і її чоловіка.

Вони кажуть, що жінці треба було викликати швидку. Також майбутній батько пішов до загального приймального відділення, а треба було в перинатальне.

Заступниця головного лікаря обласної лікарні Наталія Лакуста пояснила затримку персоналу тим, що лікарям потрібно було багато часу, щоб одягнути захисні костюми. У лікарні також пообіцяли провести службове розслідування по цьому факту.

Як стверджує чоловік породіллі, вони вдягалися і виходили близько півгодини.

На щастя, дівчинка в таких екстремальних умовах, коли надворі було всього 5 градусів тепла, народилася здоровою.

Мати дитини жартує, що це була така перевірка для її чоловіка, з якою він впорався на відмінно.