З ними починається день: популярні ранкові шоу на українських телеканалах – “Підйом”, “Сніданок з 1+1” та інші

Прокинутись зранку для деяких людей надзвичайно складне завдання. Особливо, якщо попередній день був доволі насичений. Втім, розбавити сірий ранок може весела та позитивна програма, яка налаштує на продуктивну роботу.

Українське телебачення майже неможливо уявити без ранкових шоу. Майже на кожному телеканалі є своя програма, з якою розпочинають свій день глядачі. Серед купи схожих проектів, є ті, що займають топові позиції серед українських глядачів. Деякі із культових програм, на жаль, вже припинили виходити в ефір, однак заслуговують на те, щоб про них згадали.

“Підйом”

Це ранкове шоу є одним із найстаріших на українському телебаченні. В перше в ефірі Нового каналу “Підйом” з’явився в далекому 1999 році. За період свого існування состав ведучих неодноразово змінювався. Першими ведучими програми стали Маша Єфросиніна та Юрій Горбунов. Пізніше на їхнє місце прийшли Сніжана Єгорова, Степан Казанін та багато інших популярних представників українського медіапростору.

Педан, Фреймут та Притула на шоу Підйом
Педан, Фреймут та Притула на шоу Підйом

Втім, культовим тріо ведучих, які фактично стали візитною карткою “Підйому”, були Оля Фреймут, Сергій Притула та Олександр Педан. Якщо ви запитаєте у перехожого про те, хто вів цю ранкову програму, то ймовірніше, вони згадають саме їх.

Власне, завдяки цьому проекту Фреймут, Педан та Притула отримали найбільшу популярність, яка допомогла їм пізніше розпочати свої сольні проекти.

Тематика “Підйому” була доволі широка. Із кожним новим сезоном шоу з’являлись нові рубрики. Наприклад, існувала рубрика “КОМІКадзе”. Це був певний аналог шоу “Розсміши коміка”, де за одну хвилину гість мав розсмішити Сергія Притулу. У 2014 році вийшов останній випуск програми, і більше вона не виходила в ефір.

“Сніданок з 1+1”

Ця програма також є одним із старожилів українських ранкових шоу. У світ вона вийшла ще в 1997 році на телеканалі 1+1 і випускається й до сьогодні. Триває “Сніданок з 1+1” аж 4 години, що робить його найдовшим на телебаченні. За історію програми, так само, як і “Підйому”, змінилась чимала кількість ведучих. Серед них були: Юрій Горбунов, Марічка Падалко, Лідія Таран, Анатолій Анатоліч та багато інших.

Наразі є четверо основних ведучих: Руслан Сенічкін та Людмила Барбір; Єгор Гордєєв та Неля Шовкопляс.

Ведучі Сніданку з 1+1
Ведучі Сніданку з 1+1

Формат “Сніданку” доволі простий. В ефірі ведучі діляться цікавими рецептами, обговорюють останні новини або запрошують гостей до студії. Також нерідко ведучі роблять прямі включення поза студією під час цікавих заходів.

Також існує програма “Сніданок. Вихідний”, яка, відповідно, виходить по вихідним. Таким чином, ранкове шоу виходить в ефір сім днів на тиждень.

Передача Сашка Лірника “Світанок”

А із цією ранковою програмою гарно знайомі діти, адже вони і є її основною аудиторією. Ведучий “Світанку” – Сашко Лірник, який також займається музичною діяльністю. У кожному випуску програми, яка виходила на телеканалі ICTV, він розповідав дітям казки, автором яких він часто являвся сам.

Сашко Лірник
Сашко Лірник

Розповіді Сашка Лірника супроводжувались гарними анімаціями та музикою. Вперше його програма вийшла в ефір у 1999 році, і припинила своє існування вона в 2011.

Схожі статті

А як же Мішель?”: розлучений Позитив вперше показав кохану після 2 років разом, якою виявилась не співачка

Днями співака Позитива застукали на публіці з ймовірною обраницею. Після довгої інтриги, що тривала протягом 2 років, артист врешті показав аудиторії свою загадкову кохану.

Старість у радість: Ольга Сумська, Софія Ротару і Пугачова з віком стають ще красивішими – фото тоді і зараз

Ці співачки та актриси з віком стають лише красивішими, при цьому не зловживають пластичними операціями. Як їм це вдається? Читай далі у матеріалі.

Дружина багатодітного Григорія Решетніка розповіла непривабливу правду про материнство: “З’їли мої нерви”

Дружина знаменитого українського телеведучого Григорія Решетніка Христина вперше дозволила собі трохи поскаржитися на своїх дітей. Усі деталі в нашій статті.

Оля Полякова зняла свою маску та вперше заговорила про розбите серце і почуття: “Світ перестає важити”

Знаменита українська співачка Оля Полякова заговорила про серйозні почуття та ошелешила мережу своїм репертуаром. Усі подробиці в нашій статті.

Така вже є у Білик та Олени Мозгової: футболки з яким принтом носять українські зірки – тренд від Соломії

Молодша дочка продюсера Олени Мозгової від українського співака Девіда Аксельрода – Соломія, росте дуже талановитою дівчинкою. Зараз футболки із її малюнком дуже популярні.

Стала ніжною та жіночною: як змінилася колишня дружина Мурата Налчаджиоглу після розлучення з турком

Після розлучення з турецьким бізнесменом Муратом Налчаджиоглу, який до цього був одружений зі співачкою Ані Лорак, візажистка Лілія Реус помітно змінилася. Це помітили усі.