Глядачів водили за носа: справжню правду про Хюррем-султан з “Величного століття” приховали не просто так

Роксолана, вона ж Хюррем Султан відома в усьому світі, адже стала першою жінкою в Османській імперії, яка впливала на політику держави. Якою ж вона була насправді?

Образ величної Роксолани — канонічний, але за декілька століть обріс неймовірними легендами, міфами та здогадками. Справжні національність та ім’я найвпливовішої жінки епохи правління Сулеймана досі не можуть встановити. Однак, і її фігуру дещо звеличують. Так як цей п’єдестал по праву має належати абсолютно іншій історичній особистості.

Хюррем Султан до пластики
Яку правду продюсери Величного століття приховали про Хюррем

Хоча Султанша дійсно внесла серйозні зміни у життя імперії, не вона була найвпливовішою жінкою в її історії.

Яку правду продюсери Величного століття приховали про Хюррем

Досягнення султанші в історії були дещо перебільшені і авторами серіалу “Величне століття”. Незважаючи на те, що саме Хюррем насправді вивела жінок із тіні, довго такий порядок речей не протримався. Вже невістка Кесем, Турхан, стала останньою пані, яка впливала на рішення в державі. Більше того, не можна сказати, що саме в період “жіночого правління” імперія досягла розквіту або що султанш політика позитивно вплинула на її розвиток.

Як насправді виглядала легендарна Хюррем з Величного століття

Крім того, насправді Хюррем не була такою красунею, як описувалося в серіалі. З історії випливало, що це була жінка з досить стандартною і навіть дещо непривабливою зовнішністю. Від інших мешканок гарему вона відрізнялася лише розумом та практичністю.

Нагадуємо, що 10 років тому на українській телеекрани потрапив серіал турецького виробництва Величне століття, який пробудив інтерес глядачів до фігури Роксолани в історії османського володарювання. Роль виконала Мерʼєм Узерлі. Серіал транслювався по всьому світу і зібрав велику кількість фанатів. Серій вийшло декілька сотень, що є неймовірною кількістю навіть для турецького шоу-бізнесу.

Хюррем Султан після пластики
Як насправді виглядала легендарна Хюррем з Величного століття

Зараз акторка не знімається у кіно та серіалах і зосередилася на собі. Красуня пішла проєкту через вагітність, і на даний момент є щасливою матір’ю. Її замінила інша вікова акторка, яка знімалася в шоу до самого його кінця.

Схожі статті

Тіна Кароль та Shumei: майже 40-річна співачка знайшла заміну Дану Балану? Йому 22, а звучить як Вакарчук

Відома українська співачка Тіна Кароль та молодий виконавець Shumei випустили спільний трек, що за кілька днів здобув неабияку популярність. Артисти поділились враженнями про співпрацю.

Старша донька Олі Полякової розповіла, скільки заробляє на своїх соцмережах: в 12 разів більше мінімалки

Вона може мати все, що побажає, адже багаті батьки нічого не пошкодують для любої донечки. Проте, Маша й сама не проти заробляти. Як вона це робить та скільки отримує?

Дмитро Монатік стане батьком втретє та вразив зізнанням: “Взагалі немає різниці хлопчик чи дівчинка”

Дмитро Монатік вже давно має велику прекрасну родину, яку із задоволенням показує публіці і на яку чекав в Україні після 24 лютого. Погані події в країні не вплинули на бажання зірки мати ще дітей.

Це вже буде четверта дитина: Інна Мірошниченко ніяк не може зупинитись всиновлювати дітей. Подробиці

Ірина та Тімур Мірошниченко знову наважилися на всиновлення дитини: двоє своїх дітей, один всиновлений та буде ще один. Подробиці життя зіркового подружжя.

Екс-дружина DZIDZIO Славія розповіла, чому не хотіла брати слухавку та говорити з ним: “Вилити цей біль”

Знаменита українська співачка та колишня дружина Дзідзьо Ярослава Притула дала ексклюзивне інтерв'ю, в якому розповіла, як не хотіла брати слухавку від екс-чоловіка.