|
08.03.2023 17:32

Весняні канікули у школах України в 2023 році: коли починаються та скільки триватиме відпочинок для учнів

Весняні канікули – це прекрасна можливість відпочити для школярів та школярок, налаштуватися на інтенсивне навчання перед завершенням навчального року.

Канікули – це чи не найулюбленіша пора навчального року для всіх школярів та школярок. Так було ще з давніх-давен, але зараз така перерва між навчальними чвертями важлива по-особливому. Логічно, адже навантаження наші діти мають неабияке: кожного дня по сім, вісім, дев’ять уроків, потім – репетитори, гуртки, а після цього ще й купа домашнього завдання. Звісно, що учні та учениці втомлюються та потребують добрячого відпочинку між навчальними чвертями. Так, рятують найбільше їх канікули. До слова, весняні канікули вже на порозі. Ще трохи – і діти підуть відпочивати, налаштовуючись на останню чверть цього навчального року, який розпочався першого вересня, а завершиться вже 25 травня.

Міністерство вже опублікувало дати канікул 2022-2023 навчального року.

За рекомендацією освітян Міністерства освіти та науки України, цього року весняні канікули триватимуть від 27 березня (а це вже менше ніж за двадцять днів) до другого квітня.

Якщо ж ваша дитина навчається у закладі освіти із триместровою системою навчання, то графік відпочинку дещо зміщається: учні та учениця там відпочиватимуть від третього по дев’яте квітня (на тиждень пізніше, ніж у зазначених вище школярів та школярок).

Учні вийдуть із весняих канікул, повчаться трохи, а там і літо

До слова, якщо вас цікавить, коли літні канікули 2023, то ми вам підкажемо й це.

За інформацією Міністерства освіти й науки України, діти відпочиватимуть за такою схемою:

весняні канікули – від 17 березня 2023 до 2 квітня 2023

літні – від 25 травня 2023 до 1 вересня 2023

Коли канікули у школах із триместровою системою навчання

весняні канікули – від 3 до 9 квітня

літні канікули – від 25 травня до 1 вересня