|
09.11.2020 17:20

Коронавірус в Україні: в лікарнях від сьогодні заборонено планові операції і госпіталізації

Коронавірус в Україні поширюється загрозливими темпами, тому країна переходить на другий етап реагування на розповсюдження інфекції.

Про це заявив заступник глави МОЗ – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу після селекторної наради в президента.
Він зазначив, що з понеділка, 9 листопада, в медичних закладах країни всі планові операції та планові госпіталізації заборонені.

Лікарні будуть приймати тільки пацієнтів з коронавірусною хворобою і ургентних пацієнтів – важкохворих людей, які потребуть невідкладної медичної допомоги.

Головний санітарний лікар зазначив, що буде збільшено кількість ліжок в лікарнях для хворих з COVID-19.

Коронавірус в Україні

Ляшко підкреслив, що ситуація з поширенням коронавірусу є “вкрай напруженою”, при чому не лише в Україні, але й в світі.

Наразі, за словами Ляшко, в планах МОЗ терміново збільшити кількість ліжок для пацієнтів з коронавірусом – з 50 тисяч наявних до 80 тисяч, і 80% ліжкомісць забезпечити киснем.

Третім етапом реагування на інфекцію може стати розгортання тимчасових шпиталів у пристосованих спеціально для цього приміщеннях.

Зазначимо, що за минулу добу в Україні виявлено 8687 нових випадків коронавірусу, всього в Україні зафіксовано 469 018 хворих, 8565 українців померло від ускладнень COVID-19, і 209143 – вилікувалось.