|
11.11.2020 06:20

Богомолець назвала поширену помилку під час лікування COVID-19, яку в жодному випадку не варто допускати

Пацієнти часто намагаються лікуватися від COVID-19 самостійно, і допускають багато помилок.

Досить поширеною помилкою при лікуванні COVID-19 вдома є те, що люди часто збивають високу температуру тіла, хоча таким чином організм бореться з вірусом.

Про це заявила відома українська лікарка Ольга Богомолець, повідомляє Obozrevatel.

Медик радить терпіти навіть високу температуру, адже так для організму краще.

Медичний термометр

«Якщо ви можете терпіти 38,5 — нормально, якщо можете 39 — супер», – каже Богомолець.

Вона пояснює, що коронавірусам так набагато важче, тому що в цей момент вони просто закипають як у гарячій смолі, і гинуть.

Також вона порекомендувала хворим, які лікуються від коронавірусної хвороби вдома, купити пульсоксиметр. Це дозволить стежити за рівнем кисню у крові, а в разі його зниження до низьких позначок — негайно звертатися до медиків.

Фахівчиня вважає, що якщо сатурація в людини нормальна, навіть за підвищеної температури і поганого самопочуття людина може знаходитися вдома і продовжувати перевіряти показники в динаміці.

Також вона висловилася щодо вакцини проти коронавірусу від Pfizer, яка нещодавно показала гарні результати на фінальному етапі випробовування. Богомолець вважає, що вакцину, яку розробляє американська компанія Pfizer спільно з німецьким партнером BioNTech, варто застосовувати лише після ретельної і довгої перевірки.