|
18.11.2020 02:26

Вчені довели, що відеоігри позитивно впливають на психіку

Якщо людина грає в Animal Crossing чотири години на день, то стає набагато щасливішою.

Чимало людей впевнені, що грати в комп’ютерні ігри шкідливо і вони роблять дітей жорстокими. Тим часом науковці виявили несподівану річ.

Насправді відеоігри позитивно впливають на психічне здоров’я людини, встановили вчені з Оксфордського університету у Великобританії. Про це повідомляє The Guardian.

Вчені проаналізували дві гри – шутер EA Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville та симулятор життя Nintendo Animal Crossing. Спостереження за гравцями показало, що люди, які грали в більшу кількість ігор, виявлялися більш щасливішими в житті.

Цей висновок ставить під сумнів поширену думку про шкоду відеоігор для психічного здоров’я. Розробники ігор часто не знають психологічний портрет своїх користувачів, а в попередніх дослідженнях використовувалося занадто мало достовірних даних.

Відеоігри

На думку автора дослідження Ендрю Пшибільські, гру потрібно сприймати як форму дозвілля. Спостереження показали, що 4 години гри в Animal Crossing в день роблять людину щасливішою, розповів він.

“Спостереження за 3274 добровольцями показало, що чим більше геймери присвячували час улюбленій грі, тим частіше вони говорили про поліпшення самопочуття. Це підтвердили і анкети, які учасники заповнювали протягом усього дослідження”, – йдеться у висновках вчених.

Водночас, науковці закликали не сприймати отримані дані як карт-бланш для безконтрольних ігор. Адже подальші дослідження напевно покажуть і негативний вплив ігор. В експерименті досліджувалися тільки дві відеогри для будь-якого віку. Інші потенційно можуть бути менш корисними.