Вчені дізнались, чому виникають поширені види раку

Вчені провели ряд досліджень і виявили, чому виникає ця страшна хвороба — рак.

Особливу увагу вчені приділили бактерії, яка носить назву — fusobacterium nucleatum. Зазвичай вона не несе жодної шкоди і мешкає прямо у наших яснах. Однак вчені помітили, що ця бактерія грає значну роль у виникненні раку при певних умовах.  

Рак
Рак

Результати дослідження  

Вчені відзначають, що фузобактерії (які містяться в порожнині рота) не несуть ніякої шкоди людині. Це стосується здорових людей, які слідкують за гігієною порожнини рота. Однак якщо людина має  з цим проблеми, ця бактерія може нести небезпеку. Те ж саме стосується діабетиків та інших хворобливих станів людини. Бактерія може стати причиною появи пародонтиту, апендициту і тонзиліту.  

Як проводилось дослідження  

Вчені провели лабораторні дослідження на пацієнтах, хворих раком. Вони побачили, що ця бактерія може вільно переміщатись по крові та інфікувати пухлинні клітини. Вона прикріплюється до молекули цукру на поверхні пухлинних клітин. Таким чином пухлина рухається по організму, викликаючи ряд сигналів.  

Вчені запевняють, що будуть продовжувати дослідження, щоб зрозуміти, як лікувати рак і підібрати ефективні ліки.  

А ви не хворійте, бережіть своїх близьких і піклуйте про своє здроров’я.

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.