Вчені виявили, що може свідчити про насування деменції

Дослідження стосувалися виявлення ранніх ознак поширеної хвороби з метою запобігти ускладненню перебігу на її початках.

Найперші дзвіночки про те, що в людини починається деменція, важко розпізнати, однак рання діагностика дає шанси на успішне лікування.

Каліфорнійський університет у Сан-Франциско опублікував результати 9-ти річних досліджень, котрі проводились з віковою групою від 70 років з понад 2000 учасниками.

Про це пише сайт New Atlas.

Основним завданням досліджень була необхідність виявити ранні ознаки деменції, щоб запобігти ускладненню перебігу хвороби на її початках.

Що таке деменція?

Це цілий синдром, який з’являється при ураженнях пам’яті, деградації функцій мислення, провокує дивні зміни в  поведінці, втрату здатності виконувати звичні щоденні завдання.

Щороку по всьому світу виявляють понад 10 млн хворих. Деменція є причиною абсолютної залежності людини від оточуючих, різкого погіршення якості життя, нагальної потреби у щоденному піклуванні і призводить до повної інвалідизації хворого.

Причин захворювання є декілька, однак основна — хвороба Альцгеймера. До 70 % випадків з деменцією мають своїм початком хворобу Альцгеймера.

Деменція має суттєвий вплив не лише на хворого, а й кардинально змінює життя і звички всієї його родини або опікунів.

Тому для науковців світового рівня питання боротьби з наслідками захворювання, а ще краще профілактика, тривалий час займають одні з найважливіших місць.

Зокрема, вчені з Національного інституту старіння в США разом з колегами з Каліфорнійського Університету, після тривалого дослідження дійшли до висновку, що однією з головних ознак деменції, котра насувається, є апатія.

Деменція
Деменція

Останні етапи дослідження показали пряму залежність тяжких форм апатії з подальшим розвитком деменції. Так, на 80% кращі результати показали ті учасники дослідження, які проявляли найнижчий рівень апатії.

Таким чином дослідники дійшли висновків, що наявність апатії на ранніх стадіях з великою долею ймовірності може стати симптомом вже запущеного процесу нейродегенерації — руйнування клітин мозку. Вчені також наголошують, що апатія і депресія є тісно взаємопов’язаними станами. А перехід тяжких форм затяжної депресії до не менш тяжких форм деменції є, на сьогодні, медично та науково доведеним фактом.

Таким чином, виходячи з наслідків досліджень, науковці пропонують розробити більш ефективні прості і швидкі методи діагностування ранніх стадій деменції шляхом звичайного анкетування. Це допоможе правильно підібрати засоби реабілітації та підтримки і значно уповільнити прогресування захворювання у літніх людей.

 

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.