|
27.11.2020 08:47

Вчені встановили, що симптоми інфаркту можуть «маскуватися» під застуду

Стан, схожий на грип або ГРВІ, може говорити про проблеми з серцем.

Кашель — це не обов’язково симптом якогось вірусного захворювання, він може свідчити про проблеми з серцем. Так, вчені з Великобританії з’ясували, що стан, схожий на ГРВІ або грип, може говорити про порушення в роботі серця. Про це повідомляє Med2.

За словами вчених, в деяких випадках серцевий напад трапляється раптово і несподівано. Однак частіше інфаркт розвивається повільно, приносячи людині дискомфорт.

В області серця можуть періодично виникати легкі болі, які свідчать про певні проблеми. Якщо вони супроводжуються кашлем, що довго не проходить, то варто обовязково звернутися до медиків і пройти обстеження.

Кашель

Вчені стверджують, що часто люди, у яких розвивається передінфарктний стан, навіть не помічають його ознак. Особливо це небезпечно в осінній та весняний період, коли ознаки проблем із серцем приписують менш небезпечним застуді або грипу. Тим часом, якщо людина кілька тижнів страждає від кашлю, то це може вважатися сигналом про наближення інфаркту.

Про проблеми з серцем може свідчити тиск в грудях, що не проходить тривалий час. Навіть печія з сильним болем може говорити про підвищену небезпеку інфаркту. При появі таких ознак рекомендується відразу ж звернутися до медиків і пройти повне обстеження.