Рубрики: Дім та сад
16.10.2024 12:23

Володимир Ярославський розповів, що робити, щоб нічого не прилипало до пательні: є один спосіб

Суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський показав лайфхак того, як готувати їжу так, щоб вона не прилипала навіть до сталевої пательні. Є один простий і надійний метод для цього.
Поділитися

Чимало господинь в Україні стикаються з тим, що на сталевій пательні постійно щось прилипає і пригорає. А в когось, хто дуже сильно поспішає, і не тільки на сталевій пательні, а й на антипригарній пательні таке буває. Відомий суддя проєкту “МастерШеф” Володимир Ярославський, який також є керівником і співвласником ресторанів, співавтором кулінарної книги “100 рецептів на кожен день”, розповів, як саме можна уникнути такої халепи. Про це він навіть зняв невеличке відео reels і виклав його на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

За його словами, українці можуть спробувати наступний лайфхак — для початку поставити суху пательню на вогонь чи електроплиту і дуже, дуже добре її нагріти. Щоб дізнатися, чи дійсно пательня добре прогрілася, необхідно налити в неї столову ложку води. Якщо рідина почне випаровуватися, це означає, що потрібно продовжити гріти пательню далі. В разі, коли вода почне збиратися в кульки, необхідно також продовжувати нагрівати пательню й далі.

Володимир Ярославський розповів, що робити, щоб нічого не прилипало до пательні

Добре нагрітою пательня буде вважатися лише тоді, коли вся вода в ній буде збиратися в одну величезну кульку. А також, коли ця одна кулька вільно гулятиме по пательні з боку в бік. Ось тоді буде зрозуміло, що пательня нагріта до правильної температури. Після цього до неї можна додати олію, розбити туди яйце, зменшити вогонь і підсмажити їжу до хрумкої скоринки. Володимир Ярославський на своєму прикладі показав, як це виглядає і як це працює. У нього все вийшло, яйце не прилипло і обсмажилося до золотистої скоринки.

 

Суддя “МастерШеф” пояснив, що таким чином він перевірив і дослідив ефект Ляйденфроста — створення ізолюючого шару пари, що запобігає швидкому викіпанню рідини. І показав, як зі сталевими пательнями працюють професійні кухарі. Володимир Ярославський переконаний, що ключем до успішного приготування їжі є саме правильна температура нагрітої пательні. Встановлено, що вона має сягати 190-195 градусів. Але ж, питання в тому, як це визначити простій господині в побуті: швидко та легко. Ось, саме так, як описано вище.