Володимир Ярославський розповів, що робити, щоб нічого не прилипало до пательні: є один спосіб

Суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський показав лайфхак того, як готувати їжу так, щоб вона не прилипала навіть до сталевої пательні. Є один простий і надійний метод для цього.

Чимало господинь в Україні стикаються з тим, що на сталевій пательні постійно щось прилипає і пригорає. А в когось, хто дуже сильно поспішає, і не тільки на сталевій пательні, а й на антипригарній пательні таке буває. Відомий суддя проєкту “МастерШеф” Володимир Ярославський, який також є керівником і співвласником ресторанів, співавтором кулінарної книги “100 рецептів на кожен день”, розповів, як саме можна уникнути такої халепи. Про це він навіть зняв невеличке відео reels і виклав його на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

За його словами, українці можуть спробувати наступний лайфхак — для початку поставити суху пательню на вогонь чи електроплиту і дуже, дуже добре її нагріти. Щоб дізнатися, чи дійсно пательня добре прогрілася, необхідно налити в неї столову ложку води. Якщо рідина почне випаровуватися, це означає, що потрібно продовжити гріти пательню далі. В разі, коли вода почне збиратися в кульки, необхідно також продовжувати нагрівати пательню й далі.

Володимир Ярославський розповів, що робити, щоб нічого не прилипало до пательні
Володимир Ярославський розповів, що робити, щоб нічого не прилипало до пательні

Добре нагрітою пательня буде вважатися лише тоді, коли вся вода в ній буде збиратися в одну величезну кульку. А також, коли ця одна кулька вільно гулятиме по пательні з боку в бік. Ось тоді буде зрозуміло, що пательня нагріта до правильної температури. Після цього до неї можна додати олію, розбити туди яйце, зменшити вогонь і підсмажити їжу до хрумкої скоринки. Володимир Ярославський на своєму прикладі показав, як це виглядає і як це працює. У нього все вийшло, яйце не прилипло і обсмажилося до золотистої скоринки.

 

Суддя “МастерШеф” пояснив, що таким чином він перевірив і дослідив ефект Ляйденфроста — створення ізолюючого шару пари, що запобігає швидкому викіпанню рідини. І показав, як зі сталевими пательнями працюють професійні кухарі. Володимир Ярославський переконаний, що ключем до успішного приготування їжі є саме правильна температура нагрітої пательні. Встановлено, що вона має сягати 190-195 градусів. Але ж, питання в тому, як це визначити простій господині в побуті: швидко та легко. Ось, саме так, як описано вище.

Схожі статті

Ванна буде сяяти аж у темряві: оригінальний спосіб, як очистити сантехніку від жовтих потьоків і нальоту

Кілька розчинів зроблених в домашніх умовах здатні очистити і відмити найбрудніші ділянки ванної кімнати. Все це дешево, але досить таки ефективно та надійно.

5-6 крапель — і жодної мухи в будинку немає: цей секрет знадобиться Поляковій, Каменських та Осадчій

У житті відомих людей є значно більше можливостей. Але є спільні для всіх людей труднощі, які неможливо прогнати прізвищами Полякова чи Каменських. Однією з них є набридливі комахи.

Всього кілька хвилин на день: експерти розповіли, як швидко вивчити англійську для вільного спілкування

Знання іноземної мови сьогодні є не просто бажаним, а необхідним. А краще знати одразу декілька мов. Але як досягти бажаного результату, коли часу ні на що не вистачає?

Ефективне охолодження без електроенергії: як захистити холодильник від розморожування, коли немає світла?

Холодильник є одним з найнеобхідніших приладів на кухні. Водночас без електроенергії він швидко втрачає свою ефективність. Тож як не допустити псування продуктів під час регулярних відключень?

Вишні та черешні подарують вам великий врожай: ці способи дозволять зберегти плоди від зазіхання птахів

Наближення сезону дозрівання вишень та черешень очікують не лише люди, але і птахи, які обожнюють відвідувати сади у пошуках смачної поживи.

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.