Рубрики: Випічка
04.01.2024 15:06

Сливова шарлотка витіснить з лідерів відому яблучну: простий рецепт пирога з мінімумом потрібних продуктів

Якщо ви обожнюєте смакувати яблучною шарлоткою та хочете спробувати щось нове, тоді приготуйте цей пиріг дещо по-іншому, замінивши всім відомі яблука на сливи.
Поділитися

Яблучну шарлотку вважають лідером серед інших випічок. При її правильному приготуванні, вона виходить ніжною, смачною, ароматною та гарною на вигляд. Крім того, це прекрасна можливість зібрати всю родину за одним столом, за чашечкою чаю чи кави, посмакувавши приготованим пирогом.

Кулінари не стоять на місці та постійно удосконалюють улюблені страви, замінюючи традиційний інгредієнт на інший. Так, ми розповімо, як зробити сливову шарлотку, не гіршу за яблучну. Рецепт простий, швидкий та зрозумілий.

Сливова шарлотка

Інгредієнти

  • Очищена слива – 500-600 г (без кісточок)
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Борошно – 1 стакан
  • Цукровий пісок – 1 стакан
  • Дрібка солі

Приготування

В посудині з’єднуємо яйця кімнатної температури та цукор. Збиваємо до утворення пишної білої маси. Для зручності скористайтеся міксером.

До маси додаємо дрібку солі та просіяне борошно. Вимішуємо тісто в одному напрямку.

Нарізаємо сливи на четвертини, кладемо в тісто та обережно їх вмішуємо.

Приготуйте форму для запікання, радимо взяти круглу, змастіть її олією та влийте в неї все тісто.

Випікаємо наш пиріг в розігрітій духовці до 200 градусів, приблизно 35 хвилин. Час приготування шарлотки залежить від діаметра та наповненості форми.

Сливова шарлотка

Коли вона приготується, зробіть чашечку чаю або кави, зберіть всіх рідних за столом та починайте смакувати ще теплим та дуже смачним пирогом зі слив. Ось так, дещо по-іншому, можна зробити всім відому та популярну страву. Всім смачного!