Рецепт яблучної шарлотки з бісквітного тіста: ніжна випічка, що вразить смакові рецептори

Пиріг з яблуками – це не просто десерт, а теплі спогади, час проведений в родинному колі та неймовірна смакота. Цей класичний рецепт неодмінно нагадає вам смак дитинства.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 не дуже великі (300 г)
  • Яйця (С0) – 4 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Борошно – 120 г (4-5 ст. ложки)
  • Сік лимона – 2 ст. ложки
  • Цукрова пудра (за бажанням) – 0,5 ст. ложки

Підготовка інгредієнтів:

Вибирайте тверді та кисло-солодкі сорти яблук для того, щоб пиріг вийшов ще смачнішим. Рекомендуємо обрати червоні яблука, щоб пиріг мав красивий вигляд. Заздалегідь увімкніть духовку та розігрійте її до 180 градусів.

Наріжте яблука тонкими скибочками. Полийте нарізані яблука лимонним соком та перемішайте. У велику миску вбийте яйця. Додайте до яєць цукор. (Рекомендується додавати цукор частинами в процесі збивання.)

Рецепт яблучної шарлотки з бісквітного тіста: смакота для всієї родини
Рецепт яблучної шарлотки з бісквітного тіста: смакота для всієї родини

За рецептами бісквітного тіста, кількість цукру в столових ложках часто відповідає кількості яєць. Тобто для бісквіта з 4-х яєць достатньо 4-5 ложок (і стільки ж ложок борошна). Можна додати 1 склянку цукру (200 г) – бісквіт вийде солодким, але дуже повітряним та пухким. Можна використовувати менше цукру (100-150 г), але звертайте увагу, що цукор впливає не тільки на смак, але і на структуру та щільність тіста.

За допомогою міксера, на високій швидкості, збивайте яйця з цукром протягом 8-10 хвилин (як мінімум). Маса повинна стати світлою, пухкою і збільшитися в кілька разів. До яєчної маси, за допомогою сита, порціями просійте борошно. Лопаткою обережно вмішуйте борошно знизу вгору, щоб тісто залишилося повітряним і не опустилося.

Дно форми для випічки (діаметром 23-24 см) покрийте пергаментом. Стінки форми не потрібно мазати маслом. Якщо ви хвилюєтеся, що пиріг буде важко виймати з форми, змажте її маслом, але присипте при цьому мукою, панірувальними сухарями чи манкою.

На дно форми викладіть скибочки яблук. Зверху яблука залийте тістом. (Можна викласти яблука в два поверхи, чергуючи їх з тістом.)

Рецепт яблучної шарлотки з бісквітного тіста: смакота для всієї родини
Рецепт яблучної шарлотки з бісквітного тіста: смакота для всієї родини

Випікайте шарлотку в заздалегідь розігрітій духовці близько 40 хвилин при 180 градусах. Важливо не відкривати духовку під час випікання бісквітного тіста (принаймні протягом перших 20 хвилин).

Дайте готовій шарлотці охолонути. Потім вийміть бісквітний пиріг з яблуками на тарілку, перевернувши його дном догори, щоб яблучні скибочки опинилися зверху. Коли яблучний пиріг повністю охолоне, можна посипати його цукровою пудрою.

Смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.