|
30.04.2024 11:44

Справжня Рапунцель: українка встановила рекорд з найдовшого волосся у світі та розповіла, як доглядає за ним

Українка Алія Насирова побила світовий рекорд з найдовшого волосся у світі. Про це повідомляє Книга рекордів Гіннеса. Довжина її пасм складає 257 сантиметри.

Жінка ніколи не стригла волосся, вона вважає його природною прикрасою жінки. Надихнули її на такий експеримент її найближчі родички – мама та бабуся. Крім того, Алія з дитинства захоплювалася мультяшними принцесами, як по канону мають довге волосся. Зараз, її порівнюють з героїнею казок братів Грімм.

“Сподіваюся, моя історія надихне читачів полюбити їхню природну красу. Я художник і вважаю, що кожна людина прекрасна, навіть якщо вона виглядає “по-різному””, – розповіла Алія.

Українка встановила рекорд з найдовшого волосся на планеті

Наразі, волосся жінки довше за її зріст. Щобільше, воно довше за зріст найвищої людини світу. Як же в неї виходить доглядати за таким “багатством”?

Жінка зізналася, що миє волосся не часто, лише раз на тиждень. Дякувати, що її шкірі голови цього достатньо, бо цей процес займає понад 30 хвилин, а якщо вона використовує додаткові засоби – маски та бальзами, то час миття зростає до 2 годин.

Українка встановила рекорд з найдовшого волосся на планеті

Алія не використовує фени та вирівнювачі, жінка сушить пасма природнім шляхом. На це витрачається ціла доба. Після чого, ще година йде на розчісування. Вона не фарбує волосся та використовує тільки натуральні засоби для догляду, які здебільшого готує власноруч.

Але цього недостатньо. Задля здорового волосся, вона дотримується здорового образу життя. Жінка не вживає алкоголь та постійно приймає вітаміни. Насирова регулярно робить масаж голови. Зазвичай, волосся жінки заплетене у пучок. Це й не дивно, адже вона просто наступатиме на нього при ходьбі. Алія розплутає його тільки для зйомок, адже працює моделлю у Словаччині.