Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.

Згідно з даними Книги рекордів Гіннесу, найстаршою людиною, він якої вдалося офіційно зафіксувати, стала француженка Жанна Луїза Кальман. Жінка народилася 1875 році, а померла 1997 році у віці 122 років.

За своє життя жінка змогла побачити чимало цікавих історичних подій. Вона не тільки пережила дві світові війни, а й на власні очі бачила, як будувалася Ейфелева вежа та зароджувалося кіно.

Життя найстаршої жінки в історії
Життя найстаршої жінки в історії

Жанна успішно вийшла заміж за свого далекого родича, який був дуже багатим чоловіком. Завдяки цьому, їй не довелося працювати. У жінки було багато вільного часу, який вона використовувала з насолодою та користю. Вона часто плавала, грала в теніс, каталася на велосипеді та на роликових ковзанах. Напевно, саме це вплинула на тривалість її життя. До речі, Жанна продовжувала їздити на велосипеді до свого 100-річчя.

Життя найстаршої жінки в історії
Життя найстаршої жінки в історії

Були в її житті й трагічні ситуації. Й звичайні люди стикаються з біллю втрати. А довгожителі часто вимушені ховати своїх дітей. Жінка пережила не тільки свого чоловіка, а й доньку та навіть онука, який помер у 1963 через автокатастрофу.

Життя найстаршої жінки в історії
Життя найстаршої жінки в історії

Цікавий випадок стався з її адвокатом. Оскільки у Жанни не було нащадків, Андре-Франсуа Раффре запропонував їй контракт, згідно з яким, він мав виплачувати жінці певну суму щомісяця, а в замін після її смерті став би володарем її квартири. Гарна угода для юриста, принаймні так йому здавалося, спираючись на те, що Жанна підписала її у віці 90 років. Проте, ця угода стала дійсно привабливою для жінки, в результаті їй заплатили вдвічі більше, ніж насправді вартувала квартира.

Життя найстаршої жінки в історії
Життя найстаршої жінки в історії

Жанна залишалася в хорошому стані здоров’я протягом більшої частини свого життя. У віці 85 років вона почала займатися фехтуванням. Вона любила солодке, особливо любила шоколад, з’їдала майже 1 кілограм щотижня. Могла побалувати себе келихом вина, проте не зловживала. Жанна могла ходити самостійно до свого 115-річчя. Але, стався нещасний випадок, жінка впала й зламала стегнову кістку. Після цього їй знадобився інвалідний візок, щоб пересуватися. Вона жила сама до 110 років, коли їй довелося переїхати в будинок для літніх людей, де й померла.

Схожі статті

Справжня Рапунцель: українка встановила рекорд з найдовшого волосся у світі та розповіла, як доглядає за ним

Українка ніколи не відрізала своє волосся та дуже пишається своїм досягненням. Вона вважає, що це її родзинка, яка може надихати інших жінок.

Британка понад 2 тисяч разів зателефонувала до екстрених служб: що сталося і чим закінчилася ця історія

Іноді люди зловживають своїми можливостями. Зазвичай, це більш властиво для осіб, які мають владу - депутатів чи олігархів. Проте, дивні випадки трапляються не тільки з ними.

Зустрілися після 13 років розлуки: жінка побачила відео з безхатьком та впізнала у ньому свого брата

Іноді долю можуть вирішити декілька секунд. Випадкова зустріч чи збіг непередбачуваних обставин. Але цього разу вирішальним у долі родини став TikTok.

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Важить всього 10 кілограмів, а зріст менше метра: як склалося життя найнижчої жінки світу Джіоті Амге?

Одне можна сказати напевно, з її здатністю робити все з сонячним оптимізмом і незламною рішучістю, ніхто не повинен сумніватися в її амбіціях.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?