Новий рік 2023: коли, в який день тижня, чи будуть вихідні та якого числа ставити ялинку

Українці не можуть дочекатися, коли Новий рік 2023 постукає в їхні двері. Кожен мріє, що усі негаразди залишаться у минулому, а життя почнеться з чистого листа. На який день тижня у грудні випадає святкування Нового року та коли потрібно ставити вдома ялинку?

Новий рік — це свято, від якого пахне мандаринами та салатом олів’є, який так не любить Євген Клопотенко, але залюбки смакує вся країна. У цей день збуваються бажання та підводяться підсумки року. Маленькі діточки вірять, що подарунки під ялинку їм кладе Дід Мороз, а дорослі в таємниці мріють, щоб чаклун з сивою бородою залишив дарунок і їм.

Новий рік 2023 буде святкуватися у суботу
Новий рік 2023 буде святкуватися у суботу

 

Новий рік 2023 коли відзначається у цьому році?

Святкування Нового року припадає на суботу. Це гарна новина для людей, які працюють по буднях, адже цей чарівний день вони зможуть провести з усією родиною. Раніше на честь Нового року призначалися додаткові, офіційні вихідні. Але зараз, через воєнний стан, усі привілеї були скасовані. Працівники державних установ повинні дотримуватися цього порядку, у той час, як приватні заклади та компанії можуть складати графік співробітникам на свій розсуд.

Новий рік 2023 це чарівна, але в той час непроста дата для кожного українця, оскільки на початку року життя людей в Україні змінилося назавжди. Реалії війни залишать відбиток на серці кожного і не дивно, що люди прагнуть хоча б на один день пірнути у новорічну казку й забути про усі проблеми та негаразди.

Новий Рік 2023 вже на порозі і час ставити новорічну ялинку
Новий Рік 2023 вже на порозі і час ставити новорічну ялинку

Створити атмосферу свята допоможе новорічна ялинка. Багато сімей мають традицію прикрашати ялинку усією сім’єю, разом обирати іграшки або робити їх власноруч вдома. Багато хто цікавиться, коли ж правильно ставити ялинку?

Особливих порад та конкретної дати встановлення вічнозеленої красуні немає. Дехто вважає, що ялинка — це прикраса суто новорічна і коли свято закінчуються, то прибирають ялинку зовсім. Інші прагнуть, щоб хвойний аромат та святковий настрій залишалися в оселі якомога довше та не поспішають знімати прикраси та виносити дерево на смітник. Є повір’я, що не потрібно прибирати ялинку до Старого Нового Року, яке відзначається 14 січня, але слід встигнути до дня Хрещення Господнього.

Бажаємо Вам здоров’я, успіху та щасливого Нового року 2023!

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.