Погода на травневі свята 2021 в Україні: синоптики дали прогноз та розчарували українців

Підготуйтеся до травневих свят правильно. І ніяка погода не зможе зіпсувати вашого настрою.!

Погода в Україні в травні вже майже літня. У більшій частині території країни клімат помірно-континентальний. Повсюдно температура піднімається набагато вище нульової позначки. У цьому місяці вже закриті гірськолижні курорти Карпат, вони відкриються лише з осіннім похолоданням. В кінці весни в Україні погода ідеальна для різних прогулянок та екскурсій: вже тепло, але ще не спекотно.

Фото взяте на просторах мережі.

Детальніше про погоду та показники

Прохолодніше всього в останній місяць весни у Львові, тут середня температура дорівнює +14. У столиці України в травні в середньому +15. У Харкові та Одесі температури практично однакові, близько +15,5 градусів. У Запоріжжі і Дніпропетровську трохи тепліше, приблизно +16 і +16,2 градусів відповідно. Взагалом у цьому році теплої погоди не очікується.

Опади

Травень в Україні – досить сухий місяць, опадів не дуже багато, і їх кількість залежить від конкретного регіону країни. Але не в цьому році. У прибережній Одесі середній показник опадів один з найнижчих по країні – всього 36 мм. Норма опадів в Дніпропетровську в останній місяць весни дорівнює 42 мм. Норма опадів в Харкові складає 50 мм. У Києві, як правило, випадає близько 57 мм опадів. У Львові в нормі випадає 89 мм дощу, це один з найбільш вологих міст цього місяця. У перших числах травня при цьому очікуються дощі.

Швидкість вітру в Києві в останній місяць весни дорівнює в середньому 2,4 м / с. В Одесі кілька більш вітряно, середня швидкість вітру складає близько 2,9 м / с. У Львові цей показник дорівнює 3,1 м / с. У Харкові вітер дме зі швидкістю, що дорівнює 3,7 м / с. А в Дніпропетровську вітри одні з найсильніших по країні, їх швидкість в середньому дорівнює 4 м / с.

Схожі статті

Зливи, грози, град і шквальний вітер: синоптик попередив про погіршення погоди в декількох областях України

В Україні тривалий час було дуже спекотно та сухо, але синоптики обіцяють, що дуже скоро погода кардинально зміниться. В яких областях очікуються дощі, зливи та навіть град?

Погода в Україні на Новий рік 2022: чи буде сніг, мороз і справжня зимова казка – прогноз синоптиків

Напередодні новорічних свят більшість українців цікавить, якою буде погода в Україні на Новий рік 2022, адже святкова атмосфера напряму залежить від наявності снігу, морозу та інших атрибутів зимової казки. Дізнавайтеся прогноз погоди на 31 грудня та 1 січня у нашій статті.