Великдень 2021 в Україні: коли дата свята та чи буде введений локдаун на святкові урочистості у храмах

Цього року Великдень буде пізно. Давайте дізнаємося, коли українці будуть відзначати головне свято.

Великдень називають головним серед усіх свят. Його символ – не просто воскресіння Сина Божого, а прощення всіх образ та людинолюбство. Вже зараз іде Великий піст, після якого можна буде пишно відгуляти свято. Стартував він 15 березня, традиційно після Масниці. Завершиться 1 травня.

Коли випадає Великдень у 2021 році: дата свята, підготовка до нього та головні традиції
Коли випадає Великдень у 2021 році: дата свята, підготовка до нього та головні традиції

Святкуванню Великодня передує Страсний тиждень. Так називаються останні дні Великого посту, який закінчується у неділю. В цей час згадують про останні дні земного життя Ісуса Христа, його страждання, розп’яття на хресті, смерть і наступне воскресіння.

Відомо, що цього року Великдень настане досить пізно: аж 2 травня. Є прикмета, що справжня весна з теплою сонячною погодою настає як раз після Воскресіння Господнього.  Що ж, схоже не скоро нам чекати на потепління.

Цікаво, що цього року не найпізніший Великдень. У 1983 році свято відзначали аж 8 травня.

До речі, так як 2 травня буде святковим, у понеділок 3-го ми також будемо відпочивати.

Як карантинні обмеження на нас чекають під час свята?

Зараз у країні діє адаптивний карантин. Щодо ситуації на Великдень – у Міністерстві охорони здоров’я сказати не можуть. Нагадаємо, що минулого року обмеження, пов’язані з локдауном вплинули на хід проведення святкових служб.

Пасхальні писанки. Фото взято на просторах мережі.

Зараз спалах захворюваності спостерігається на заході України. У МОЗ заявили, що чекають, як зміниться ситуація ближче до кінця квітня. Точні прогнози будуть у другій половині наступного місяця.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.