Свято 22 червня 2021: Кирилів день – обряди, заборони та народні прикмети, які визначать кінець літа

Перший місяць літа підходить до кінця. Дізнайтеся, що відзначали наші пращури 22 червня та яких прикмет намагалися дотримуватися.

22 червня останні покоління радше пам’ятають, як день, коли Україна вступила у Другу світову війну. Але століттями наші пращури вшановували Кирила Олександрійського у цей час. Для вірян – це невелике свято, яке має свої звичаї та заборони.

Богословний письменник Кирило

Склався стереотип, що релігія тривалий час душила науку: проте, серед вірян, яких вшановує церква, було багато освічених та грамотних персон. Таким представ і Кирило, єпископ Олександрійський.

Святий Кирило

Протягом 32 років керував церквою і помер своєю смертю в 444 році, залишивши після себе велику кількість праць. Він був письменником та свої твори присвячував Господу. А ще багато спілкувався з парафіянами, пояснюючи їм сенс Святого Письма. По смерті став чоловік справжнім заступником.

Прочитайте сьогодні цю коротку молитву:

Господи Ісусе Христе, Боже наш, нехай Твоє святе Тіло принесе мені життя вічне, а чесна Кров Твоя – відпущення гріхів. Нехай ця Пресвята Євхаристія дасть мені душевну радість і здоров’я. А в день Твого Страшного Суду, Господи Ісусе Христе, вчини так, щоб я ради Причастя Святих Твоїх Тайн удостоївся стати праворуч Твоєї слави й хвалити Тебе разом з Твоїми Святими. Амінь.

22 червня суворо заборонено сваритися і не тільки

У цей день настає справжня літня спека. Пращури вірили, що не можна працювати на Кирила, сваритися та лихословити. Не можна також працювати з рослинами на городі, бо не будуть родити.

Прикмети 22 червня

Зверніть увагу у цей день на комарів: їх не можна вбивати після опівдня – так їх стане більше у вашому помешканні. Якщо весь день буде йти дощ – буде багато грибів, а туман вранці – навпаки: до сонячної погоди.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.