Свято 12 серпня: що можна та не можна робити у цей день та кого слід не забути привітати з іменинами

12 серпня православна церква згадує учнів одного з найвірніших апостолів Христа - Павла.

В останній рік перед добровільним прийняттям мук Ісус Христос вирішив обрати собі вірних учнів, які у серцях несли любов до його вчення та могли подарувати сонце віри своїм ближнім. 12 чоловік, які до останнього були з Сином Божим відправилися світом мандрувати, щоб розповісти про життя Спасителя та його місію.

Святий Дух зійшов до апостолів

Сьогодні церква згадує учнів апостола Павла Сила і Сілуана. Святий учень Христа довго мандрував Балканським півостровом. Вірянин Сил був його справжнім помічником та підтримкою. Згодом долучився до них аскет та мандрівник Сілуан.

У народі 12 серпня кликали по-простому: “Силин день”. Вважалося, що святий дарує сьогодні всім чоловікам наснаги. Традиційно жінки зранку йшли молитися до церкви. Обов’язково давали пожертву грошима або їжею для нужденних та брали кілька свічок – стільки, скільки у родині є чоловіків. Дівчатам можна молитися за коханих.

Читали таку молитву:

“Милосердний Ісусе, зглянувшись на наші безконечні благання й болісні заклики з Долини горя і сліз, щоби нас врятувати від погибелі вічної, Ти явився нам у Вифлеємі. Всеблагий Ісусу, полюбивши праведників, а над грішниками змилосердившись, усіх прагнеш спасти, обіцяючи нам у майбутньому житті вічне щастя. Спрямуй же, Господи вчинки Раба Божого (ім’я) до Твоїх заповідей: душу освяти, тіло очисти, а помисли вдоскональ. Оточи Раба Божого (ім’я) Твоїми святими ангелами, щоби під їх покровительством виконував Твою святу волю, бо Ти – Слово Отця і благословенний з віків у віки. Амінь”

Зверніть увагу, щоб молитва подіяла, сьогодні не можна ображати знедолених та відмовляти їм у допомозі. Також краще відмовитися від походів до крамниць та перукарів. Вважалося, що відрізавши своє волосся, можна відрізати шлях, намічений для вас Господом.

12 серпня не забудьте привітати з іменинами своїх близьких: Агнію, Ангеліну, Валентина, Германа, Івана, Максима, Павла, Клару, Леоніда та Петра.

 

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.