Церковне свято 3 грудня: що можна і не можна робити на день святого Прокла – традиції, прикмети

Святий Прокл гряде - про здоров'я слід потурбуавтися. Сьогоднішній день просто створений для тих, хто хоче почувати себе на всі 100. Дізнайтеся, як правильно молитися, що не можна сьогодні порушувати. Не забувайте зберігати чудесні рядки собі у скарбничку та ділитися з близькими.

Константинопольський єпипископ та вірний сподвижник Христа жив у 5 столітті. Це був час, коли вірян переслідували та навіть засуджували на муки. Прокла ж така доля оминула. Його любили слухати містяни, адже відомо, що він славився ораторським мистецтвом. За свою службу Господу, чоловік став навіть свідком явлення Іоанну апостола Павла.

Відомим його зробило ще й добре серце. Всім знедоленим помагав за життя святий. Зараз же він доносить кожну молитву до Бога та не оминає навіть тих, хто став перед образом Всевишнього вперше.

Церковне свято 3 грудня

Особливих заборон на цей день немає. Втім, аби молитва точно долетіла до небес, можна виконати такий невеличкий ритуал: прокиньтеся до світанку, помоліться у темряві, а потім зробіть корисну справу для близьких або віддайте хоч копійчину на благодійність чи будування храму. Просили потрібно сил, здоров’я та духовної міці.

Звернутися до Святого Отця можна такими рядками:

Господи Ісусе Христе, Сину Божий, молитвами Пречистої Твоєї Матері вислухай мене, смиренну дочка Твою (ім’я). Господи, в ласці Своїй владі чадо моє (ім’я), помилуй і спаси його імені Твого ради.

Господи, прости йому всі провини, вільні і невільні, скоєні ним перед Тобою. Господи, навчи його на істинний шлях заповідей Твоїх і подай його і просвіти світлом Твоїм Христовим, на спасіння душі та зцілення тіла.

Господи, благослови його в будинку, біля будинку, в поле, роботі і в дорозі і на кожному місці Твого владенія.Господі, збережи його під покровом Твоїм Святим від кулі, що летить, ножа, отрути, вогню, потопу, від смертоносної виразки і від марною смерті.

Господи, захисти його від видимих ​​і невидимих ​​ворогів, від усяких бід, зол і нещасть. Господи, зціли його від будь-яких хвороб, очисти від усякої скверни (вина, тютюну, наркотиків) і полегшу його душевні страждання і скорботи.

Господи, даруй йому благодать Святого Духа на многії літа життя, здоров’я і здорового розуму.

Прочитайте її ще двічі у день і будьте здорові!

Схожі статті