День зимового сонцестояння 2021: заборони, традиції предків та святі молитви на найдовшу ніч у році

День зимового сонцестояння 2021 - ознаменує прихід найдовшої ночі у році, а ще те, що природа крок за кроком бере хід на зміну сезонів. Як правильно прожити цей день - читайте у матеріалі.

Для наших пращурів з давніх-давен існували дні, які вважали особливо сильними в енергетичному плані. День зимового сонцестояння був одним з таких. Предки вважали, що 21 грудня відкриваються своєрідні шлюзи між світом живих та мертвих. Тому традиційно у цей день молилися, славили Господа та намагалися дотриматися праведного способу життя, аби Сили Небесні дарували лише захист.

День зимового сонцестояння 2021

Уранці було заведено прибирати оселю: символічно обмітали поріг, аби вигнати злих духів. Після прибирання кропили кутки святою водою.

Можна у цей день починати творчі справи або опановувати нове хобі. Ефективною практикою буде прощання з минулим: викидайте старі речі, спалюйте непотріб або віддавайте речі на благодійність.

Езотерики радять висадити маленьке зернятко, аби показати Всесвіту, що ви готові до приходу нової енергії у життя. А церковники радять провести 21 грудня у молитві. Починати слід о 3-й ранку – це найкращий час для того, щоб встановити діалог зі Всевишнім.

Владико Вседержителю i Святий Царю, що всіх караєш, але не жебраків, зміцнюєш падаючих i піднімаєш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося Тобі, Боже наш, раба Твого хворого (ім’я) відвідай милістю твоєю, прости йому всякий гріх вільний або невільний. Так, Господи, твою цілющу силу з неба зійшли, торкнися тіла, погаси гарячку, Утамуй страждання і всяку таємну неміч. Будь лікарем рабу твоєму, підніми його з ліжка недуги і від ложа болю цілим і здоровим, дай йому бути Церкви твоєї слухняним і волі Твоєї виконавцем. Бо Тобі належить милувати і рятувати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Якщо у вашій родині є близькі, які борються з недугами, прочитайте тоді краще такі рядки:

Лікаря душ і тіл наших, джерело життя нашого, Христі Ісусі, Господи і Спасителю наш! Споглянь милосердним оком на раба Твого в тяжкої хвороби, пригаси до наших слізних молінь, перстом милосердя Твого доторкнися до немічного тіла хворого брата нашого, вгаси вогонь тіла його, зменшити біль хвороби його, поверни здоров’я йому, Піднеси його з ліжка немочі, продовж дні життя його, щоб на землі він послужив тобі, ходив по стежках заповідей Твоїх і удостоївся твого Небесного Царства, і разом зі святими славив Тебе, Бога Милостивого, з Отцем і духом на віки віків. Амінь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.