Яке сьогодні свято – 17 лютого: що можна і не можна робити на день преподобного Миколи Студеного

Церковне свято 17 лютого присвячено видатному візантійському діячеві. Він щиро вірив у вчення Христа і ніс його у маси. День дуже сильний енергетично.

17 лютого – особливий день, і не лише тому, що сьогодні церковне свято. Весна проявляється все більше, а разом з тим швидше приходить тепло та починається підготовка до Масляної. Прокидаються тварини у лісі: саме тому у народі свято називали “Вовчий сват”. Предки знали, що сьогодні краще не ходити за дровами, адже активізуються лиси, кабани та інша живність. Полювати також заборонено 17 лютого, бо звірі мають дати потомство.

А ось наводити лад у хаті на свято Миколи Студеного – не заборонено. Більше того, потрібно зранку зайнятися генеральним прибиранням та викинути весь мотлох. Нагадаємо, що 28 лютого починається Масляна, отож можна вже поволі готуватися до неї.

Молитва
Церковне свято 17 лютого

Сьогодні всі сни збуваються. Вважається, що птахи сняться до достатку, а злива – до очищення душі. Якщо ж наснився кошмар – обов’язково прочитайте “Отче наш” уранці.

Можна також на Миколу Студеного просити здоров’я для себе та близьких, звертаючись до Пантелеймона Цілителя.

О, великий угоднику Христовий, страстотерпче і лікаре многомилостивий Пантелеймоне! Змилосердися наді мною, грішним рабом Божим (ім’я), вислухай благання і благання моє, змилостив Небесного, верховного Лікаря душ і тілес наших, Христа Бога нашого, нехай дарує нам зцілення від жорсткого гнітучого мене недугу. Прийми недостойне моління грішнійшого від усіх людей.
Відвідай мене благодатним відвідуванням твоїм. Не возгнушайся гріховних виразок моїх, помажеш їх єлеєм милості твоєї і зціли мене; та здоровий сущи душею і тілом, залишок днів моїх, за допомогою благодаті Божої, зміг провести в покаянні і догоджанні Богу, і сподоблюся восприяти благий кінець живота мого. Гей, угоднику Божий! Умоли Христа Бога, щоб дарував мені заступництвом твоїм здоров’я тіла і спасіння душі моєї. Амінь.

Нехай Господь почує всі молитви на церковне свято 17 лютого!

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.