Яке свято 13 квітня 2022: що можна і не можна робити на день святителя Іпатія – традиції, прикмети

Сьогодні православний світ відзначає день пам'яті святителя Іпатія, який відіграв значну роль у становленні віри Христової. Дізнайтеся все про цю дату.

13 квітня у православному календарі присвячено Іпатію. Його вважають визначною фігурою у православ’ї, адже у 325 році він був присутній на I Вселенському Соборі в Нікеї, де віддана анафемі єресь Арія. Втім, дожити до сивих літ йому не вдалося, адже лихі єретики захопили чоловіка і піддали тортурам.

Святий брат Господній
Яке свято 13 квітня 2022

Втім, Господь подарував йому вічне життя. Мощі святого стали цілющими і давали захист всім, хто його так потребує. Сьогодні весь духовний світ згуртовано навколо України. Пропонуємо вам прочитати сильну молитву у родинному колі, адже так вона набуває більшої сили:

Господи Боже, Спасителю наш, не пом’яни беззаконь і неправд наших і не відвертайся від через провини наші, але в милості і щедротах Твоїх відвідай наш український народ, що про Твою милість просить: повстань на допомогу нам.

Знищи наміри і підступні плани тих, хто загрожує нам війною.

Господи Боже наш, Ти Єдиний твориш чудеса. Просимо вислухай і помилуй нас: бо вороги наші зібралися на нас та загрожують війною краю нашому та родинам нашим і дітям.

Допоможи нам Боже, Спасителю наш, і визволи нас, заради слави імені Твого, і нехай до нас будуть додані слова, сказані Мойсеєм: будьте сміливими, стійте і побачите спасіння від Господа, бо Господь переможе за нас.

Молимось до Тебе, Владико миру і спокою нашого, щоб як щезає дим, так нехай щезнуть вороги наші, і як прах розсипається від лиця вітру, так нехай розвіються їхні злі думки знищити державу нашу Українську.

Просимо це в Ім’я Твоє Господи – Амінь

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.