Яке сьогодні свято – 15 квітня: що можна і не можна робити на день пам’яті преподобного Тита, традиції, прикмети

Сьогодні православна церква вшановує постать преподобного Тита Чудотворця, який жив на рубежі становлення християнства та всім серцем вірив у Христа.

Він жив наприкінці 7 століття нашої ери. Преподобному Титу на долю випало непросте випробування, адже саме у цей період посилалася боротьба із християнством. Втім, досягнувши юнацького він він обрав стежку монаха, відмовившись від мирських благ. За свою щиру віру Господь наділив чоловіка потужним даром чудотворення.

Яке сьогодні свято – 15 квітня

Всіх немічних ставив Тит на ноги, а літних людей наділяв силою. Багатьом допоміг святий за життя, і навіть зараз на небі доносить кожну молитву Господа про здоров’я. Звернутися до Небес можна такими рядками:

Закликаю Вищі Сили, почуйте моє прохання і прийдіть до мене на допомогу. Прошу, даруйте своє благословення Рабам Божим. (перераховуйте імена всіх, за кого молитесь). Захистіть їх від бід і нещасть, укрийте своїми Крилами від ворогів та заздрісників. Наповніть їх Силою Небесною, щоб вони несли у світ добро і процвітання, в здоров’ї перебуваючи. Амінь

Після молитви обов’язково пригадайте ім’я Чудотворця та скажіть:

“Дякую преподобному Титу за наснагу, дякую душі святого за допомогу у скрутну годину”

Пам’ятайте, що сьогодні не потрібно сваритися та займатися важкою фізичною працею. Краще провести день у думках про Всевишнього. Дозволяється 15 квітня навчання дітей Божому Слову, а також прибирання зимового реманенту. У цей день благою вісточкою буде почути спів солов’їв або побачити, як лелека вертається додому.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.