2 липня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на день пам’яті апостола Юди, традиції, прикмети

Церковне свято 2 липня не вважається суворим. Сьогодні можна працювати, але потрібно прочитати одну обов'язкову молитву, аби Всевишній дарував вам благодать.

Свято 2 липня має незвичайну енергетику. По-перше, через святого, якого сьогодні пригадують. А, по-друге, через народні традиції. Здавна вважалося, що у цей день починають визрівати хліби. Предки влаштовували цілі ритуали, аби зерно росло пишним. Проте, з приходом християнства, вони забулися, адже передавалися з вуст у вуста.

Дійшло крізь роки до нас лише дві прикмети:

  • Злі бджоли – до посухи
  • Бджоли на стінках вуликах сидять – до бідного врожаю.
2 липня 2022: яке сьогодні свято

Яке сьогодні православне (християнське) свято?

2 липня вшановують пам’ять Юди. Проте, не того, який зрадив Христа, а на прізвисько Тадей. Він був далеким родичем Ісуса, але святим себе не вважав. Навпаки, апостол говорив, що він – слуга Сина Божого. Після Воскресіння пішов активно проповідувати.

Святий брат Господній
2 липня 2022: яке сьогодні свято

На свято 2 липня можна молитися за спасіння душі та здоров’я рідних. Почати зі звернення до Всевишнього слід свій ранок. Прочитайте такі рядки:

Господи Ісусе Христе, Ти на землі перебував й добро усім чинив. Ти зцілював хворих, щоб зміцнити нашу віру. Вчини так, щоб кожен лікар своєю дбайливістю і щирістю продовжував у хворих надію на одужання. Вчини, аби кожен лікар пам’ятав, що його праця є служінням Тобі. Обдаруй кожного лікаря здоров’ям, терпеливістю, добротою, щоб через його допомогу хворі пізнавали Твою доброту.

Господи, Ти похвалив милосердного самарянина за те, що він не обминув потерпілого. Вчини так, щоб усі медичні сестри та санітарки з турботою дбали про хворих. Нехай у кожному хворому вони зуміють побачити страждаючого Христа. Обдаруй їх Своїм Милосердям, щоб вони вкладали душу в свою працю.

Бо тоді хворі менше страждатимуть і матимуть надію на одужання. Нехай їхні слова будуть лагідними і добрими. Нехай вони зносять усі труднощі з усмішкою на обличчі. Вчини так, щоб несучи милосердя хворим, вони доступили й Твого Милосердя. Амінь.

Нагадаємо, що на церковне свято 2 липня також відзначають День Ангела: Асінкріт, Варлаам, Зенон, Зосим, Іван, Іов, Юда (Юда), Марія, Паїсій, Роза, Тимофій.

 

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.