8 лютого: яке сьогодні свято у православному календарі, що можна і не можна робити, молитва дня

Восьме лютого відоме у православному календарі під назвою день пам'яті Феодора Студита або ж як ще називають у народі Феодора Поминальника.

Яке сьогодні свято? Восьмого лютого віряни відзначають церковне свято – день пам’яті Феодора Студита, який у 759 році народився у Візантії. Його родина була досить багатою та віруючою. Батько Феодора був місцевим чиновником, саме тому преподобний зміг здобути дуже хорошу освіту. У двадцять два роки чоловік разом із батьками здобув постриг.

Феодор став жити у Віфінському монастирі. Преподобний був знаним прихильником родинних цінностей, саме через це він свого часу був щиро проти розлучення Костянтина VI. До слова, Феодор також ще й захищав іконоборців. За це він сильно поплатився – його посадили до в’язниці. Після того, як правитель помер, Феодора звільнили. Він почав керувати Студійським монастирем.

За все його життя чоловіка ув’язнювали аж три рази, а все через те, що він викривав усю незаконну діяльність влади.

Чого не рекомендують робити 8 лютого?

Сьогодні не варто знімати оберіг, адже якраз восьмого лютого високі ризики того, що вас можуть врікти.

Не сваріться в цей день із сусідами. Стримайтесь від образ та криків, навіть якщо ви в поганих стосунках.

Прикмети на 8 лютого

Якщо сьогоднішня ніч зоряна, то урожай буде дуже хорошим

Сл
Слідкуйте за зорями цієї ночі

Якщо почуєте спів синиці, то буде холодно

Якщо місяць білого кольору, то буде снігопад

Окрім цього, восьмого лютого в народі ще відоме як день Федора Поминальника. Саме цього дня, за давніми повір’ями, вважається, що померлі люди дуже сильно сумують за своїми рідними. Для того, аби померлі душі заспокоїлись та не ходили серед живих, наші предки здавна ходили до церкви. Там вони ставили свічки за упокій померлих рідних.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.