Як прибрати запах з холодильнику — вся справа у спеціальному розчині

Сучасні холодильники обладнані багатьма інноваційними технологіями для зручного використання. Однак навіть у них з часом може з'явитись неприємний запах, який потребує негайного усунення. Розповідаємо, як з цим боротись.

Цей метод дуже легкий і ефективний. Він не забере багато вашого часу, але подарує ідеальне відчуття чистоти і приємний запах у холодильнику. Однак варто зробити декілька важливих кроків, щоб отримати хороший результат.

Як підготувати холодильник

У першу чергу холодильник варто підготувати. Для цього вимкніть його з розетки. Всі продукти мають бути прибрані. Полички і ящики за можливості також краще дістати, адже тоді вам буде простіше його мити. Якщо у вас в холодильнику є лід (крапельна заморозка), то доведеться почекати, поки він розморозиться. У такому випадку радимо починати підготовку увечері, а вже вранці приступити до його очищення.

Як підготувати холодильник
Як підготувати холодильник

Як приготувати засіб для миття холодильнику

Цей засіб готується з дуже дешевих інгредієнтів, а результат перевершує себе. Він прекрасно видаляє забруднення, навіть дуже старі, убиває патогенну мікрофлору і усуває неприємний запах.

Вам знадобиться:

  • 50 грамів господарського мила (його заздалегідь натріть на терці)
  • 1 столова ложка будь-якого рідкого засобу для миття посуду
  • 2 столові ложки харчової соди
  • 1 літра теплої води

Усі перераховані інгредієнти розведіть у воді. Потім отриманим засобом промийте весь холодильник. Робіть це як всередині, так і зовні. Після цього залиште холодильник, щоб він повністю висох.

Як позбутись неприємного запаху в холодильнику

Холодильник відмитий від бруду, тепер приступаємо до усунення запаху. Для цього розведіть 100 міліграм столового оцту у літрі води. Цим засобом протріть холодильник всередині. Потім залиште на ніч відкритим і вранці можете повертати все на місце.

Тепер жодні сторонні запахи у холодильнику вас не потурбують.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.