Найкращий спосіб посадки помідорів у відкритий ґрунт: покрокове пояснення для швидкого росту

Останні декілька років вирощування власних овочів та фруктів у саду не було особливої актуальності. Однак, все зовсім непросто і результат може не виправдати очікування.

Що може бути кращим за момент, коли ти зриваєш теплий плід у своєму городі? Домашні помідори як правило, зігріваючисть на сонці, дарують неймовірний аромат, виходять дуже соковитими та насиченими, а магазинні овочі та овочі з ринку навіть близько не можуть порівнятися з ними заданими характеристиками. Що вже й казати про відсутність шкідливих речовин у складі, а також наявність вітамінів та мінералів, яка буде буде залежати цілком від вас.

Окрім регулярного поливу та підкормки не менш важливим аспектом у вирощуванні домашніх помідорів є правильна посадка розсади.

Найкращий спосіб посадки помідорів у відкритий ґрунт

Коли сіяти помідори на розсаду у 2023 році
Найкращий спосіб посадки помідорів у відкритий ґрунт

Якщо у планах у вас посадити розсаду томатів у відкритий ґрунт, приблизною датою висадки стане час із 10 по 20 травнч. Це приблизна дата, оскільки все залежить від вашого місця проживання та погоди. Заморозків вже не буде. Якщо ви живете на півночі України, посадку можна відкласти до кінця травня.

Для вдалої висадки розсади вам доведеться знайти хороше місце на своєму городі. Там має бути тепло, сонячно, але без сильних протягів. Якість ґрунту на ділянці має бути гарною: земля пухка, оброблена від бур’янів, можна додати спеціальне добриво на один квадратний метр землі додаєте до 7 кілограмів органічного добрива, 400 грамів вапна та 40 грамів суперфосфату.

Найкращий спосіб посадки помідорів у відкритий ґрунт

Далі у відкритому ґрунті робимо невеликі лунки. Перед висадкою бажано обробити ці лунки спеціальними добривами, особливо у випадку, якщо ви вирощуєте врожай не в чорноземі.Висадити томати потрібно з відривом 40 сантиметрів між саджанцями. Відстань між рядами має бути не менше 50 см. Після висадки розсади в ґрунт, лунку необхідно полити, і присипати сухою землею.

Якщо ви проживаєте на півдні країни, можна захистити помідори від сонця спеціальною сіткою. Не забувайте впродовж літа обробляти кущі помідорів від комах та грибків. Останні особливо активно пригнічують зростання рослини та визрівання плодів, а також можуть серйозно пошкодити ваш врожай. І не забувайте, що помідори полюбляють хороший полив.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.