Приготуйте еклери із заварним кремом власноруч: гості проситимуть поділитись рецептом

Ми поділимось з вами рецептом еклерів з ніжним заварним кремом та апетитною шоколадною глазур'ю. Цей десерт легко приготувати вдома, а головне - він точно вразить як дітей, так і дорослих!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вершкове масло – 100 г
  • Вода – 250 мл
  • Борошно – 150 г
  • Яйця – 3-4 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. ложки
  • Цукор – 1 ч. ложка

Для крему:

  • Цукор – 180 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. ложка
  • Молоко – 200 мл
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло 82,5% – 200 г

Для глазурі:

  • Розтоплений темний шоколад – 160 г
  • М’яке вершкове масло – 120 г
  • Розтоплений молочний шоколад – 30 г
Найкращий рецепт еклерів із заварним кремом: здивуйте своїх гостей
Найкращий рецепт еклерів із заварним кремом: здивуйте своїх гостей

Приготування:

Приготування заварного тіста. У каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор і вершкове масло. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки суміш починає кипіти, знімайте з вогню. Додайте борошно і добре перемішайте до однорідності. Поверніть каструлю на вогонь і варіть 1-2 хвилини (важливо постійно помішувати). Тісто має стати гладким, а на дні каструлі з’явиться тонка біла плівка. Знімайте каструлю з вогню.

Перекладіть тісто в чисту миску і дайте йому трохи охолонути. Яйця (3 шт.) перемішайте і поступово додайте в тісто. Перемішуйте по однорідності. Тісто стане еластичним і блискучим. Четверте яйце потрібно додавати частинами, адже тісто не повинно бути занадто рідким. Заварне тісто готове.

Готове тісто покладіть в кондитерський мішок з насадкою “зірка”. Деку застеліть папером для випікання. На неї видавіть смужки тіста завдовжки 10 см і шириною 2,5 см на відстані одна від одної приблизно 4-5 см.

Духовку заздалегідь нагрійте до 190 градусів та випікайте майбутні еклери протягом 30-35 хв. В жодному разі не відкривайте духовки протягом перших 15 хвилин, інакше еклери впадуть. Готові еклери вийміть з духовки і дайте їм повністю охолонути.

Найкращий рецепт еклерів із заварним кремом: здивуйте своїх гостей
Найкращий рецепт еклерів із заварним кремом: здивуйте своїх гостей

Приготуйте крем. У сотейнику поєднайте цукор, борошно і ванільний цукор. Додайте яйце і усе добре перемішайте до однорідності. Додайте молоко і знову добре змішайте. Поставте сотейник на середній вогонь. Як тільки молочна суміш загустіє, відразу знімайте з вогню. Дайте молочній масі охолонути до кімнатної температури.

Збийте вершкове масло (воно повинно бути м’яким). Додайте частинами молочну суміш (кімнатної температури) і добре збийте міксером до однорідності. Вздовж кожного еклеру зробіть невеликий надріз. Наповніть еклери кремом за допомогою кондитерського мішка.

Приготуйте шоколадну глазур. У мисці змішайте розтоплений темний шоколад з розтопленим вершковим маслом. Верх кожного еклера занурте в шоколадну глазур і поставте в холодильник для застигання. За бажанням додайте візерунки з розтопленого молочного шоколаду.

Ви отримаєте 24 чудових еклери. Смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.