Стародавній гуцульський рецепт: швидка бюджетна вечеря на всю сім’ю зі звичайної картоплі та яйця

Українська національна кухня дуже багатогранна, різноманітна і може запропонувати страви на будь-який смак. Деякі з них українці навіть не куштували.

Традиційні страви української кухні не сплутаєш із національними стравами інших народів. Щоправда, навіть у самій Україні кухня має свої регіональні особливості. Традиційні українські страви борщ, вареники, куліш, галушки, голубці, холодець та м’ясні крученики по-різному готують на заході та на сході країни, а страви північних областей суттєво відрізняються від приготування страв із такими ж назвами на півдні. Важко уявити українську кухню без свинини, сала, часнику, капусти, риби та овочів, а за кількістю солодких страв вона не поступається найпопулярнішим кухням світу.

Другі страви обов’язково присутні на обідньому столі та дозволяють вгамувати голод за вечерею. Та й святковий стіл переважно прикрашають саме такі частування. Смачно і ситно нагодувати сім’ю та гостей можна, витративши на це цілий день, стоячи біля плити, втілюючи в життя рецепт, що сподобався, з кулінарної книги.

Але скільки сил йде у гостинної господині на таку готування! А тим часом, можна звернутися до рецептів других страв нашвидкуруч, щоб і догодити всім, і зберегти душевний спокій та фізичне здоров’я. Саме вони виручать, коли необхідно сервірувати стіл миттєво. Смачні, поживні повноцінні страви, приготовлені за лічені хвилини, не поступаються тим, на які було витрачено всі сили та час недільного дня. Для даної задачі ідеально підходять гуцульські страпачки!

Інгредієнти

  • Картопля — 500 грамів
  • Куряче яйце — 1 штука
  • Сіль — на смак
  • Борошно — 150 грамів
  • Цибуля — 1 штука
  • Молоко — 100 мілілітрів

Рецепт приготування страпачок

Картоплю чистим, натираємо на тертушці із середніми отворами. Віджимаємо сік, заливаємо картоплю невеликою кількістю молока. Додаємо яйце, сіль і борошно, щоб вийшло тісто консистенції дуже густої сметани.

Рецепт страпачок

Тепер беремо дві столові ложки, кладемо їх у склянку холодної води. Однією мокрою ложкою набираємо тісто, і з широкого кінця ложки відокремлюємо галушки і опускаємо їх в киплячу підсолену воду. З однієї столової ложки тіста виходить близько 4 галушок.

Рецепт гуцульських страпачок

Готові картопляні галушки відкидаємо на сито або друшляк, даємо стекти воді. Кладемо галушки в глибоку тарілку, зверху насипаємо підсмажені кубики сала і підсмажену на цьому ж салі цибулю. Квашену капусту подаємо окремо.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.