Рецепт ідеального “літнього” Олів’є: ви більше ніколи не захочете готувати цю смакоту по-іншому

Здавалося б немає нічого простішого, ніж придумати салат влітку, але давно знайомі поєднання можуть неабияк набриднути та наштовхнути на думки про експерименти.

Творіння майстерного французького кухаря, який вигадав оригінальний салат для відвідувачів радянського ресторану “Ермітаж”, недарма отримало його ім’я. Новизна у спільному використанні різноманітних продуктів, несподівані поєднання уподобань вишуканих складових, застосування нового для того часу оригінального соусу (майонезу) підкорили всіх. І тепер, через сторіччя, салат Олів’є по праву посідає почесне місце практично на всіх святкових столах пересічних сімей.

Причому ім’ям Олів’є стали називати не якийсь певний, незмінний за складом продуктів салат, а всілякі його різновиди, які вигадували винахідливі радянські господині в умовах гострого дефіциту продуктів. Ті чи інші інгредієнти вони сміливо замінювали легко доступними складовими, які нітрохи не псували загальну картину, але щоразу додавали щось нове та оригінальне до знайомої закуски.

І тепер, коли багато продуктів, що входять до переліку інгредієнтів для того оригінального Олів’є, вже можна знайти в магазинах, кожна господиня все також прагне пригощати рідних та гостей своїм фірмовим варіантом, який у неї виходить найкраще та найсмачніше. Тим паче, що можна створити і літній варіант.

Інгредієнти

  • Яловичина — 400 грамів
  • Картопля — 3 штуки
  • Курячі яйця — 3 штуки
  • Помідори — 3 штуки
  • Консервована кукурудза — банка
  • Морква — 1 штука
  • Цибуля — 1 штука
  • Цибуля зелена — пучок
  • Майонез — 250 мілілітрів
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець мелений — за смаком

Як приготувати літній Олів’є

Відварити нежирне мʼясо у підсоленій воді, нарізати кубиками поперек волокон.

Чим замінити ковбасу в Олів'є
Як приготувати літній варіант Олів’є

Відварити моркву, картоплю, курячі яйця, а також нарізати кубиками. Нашинкувати ріпчасту і зелену цибулю, свіжі помідори.

Злити рідину з банки із зеленим горошком. Заправити майонезом.
Інгредієнти можна перемішати чи викласти шарами.

Як приготувати смачне Олів’є

У другому випадку порядок шарів повинен бути такий: яловичина, цибуля ріпчаста, картопля, відварена морква, кукурудза, яйця, зелена цибуля, зверху – помідори.

Прикрасити страву гілочками зелені.

Схожі статті

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.