Баклажани у духовці з м’ясом та сиром: соковита закуска, яка стане хітом навіть на святковому столі

Баклажани — дуже корисний та ситний овоч, який здатний перетворити будь-які посиденьки з друзями на справжнє свято, якщо правильно їх подати.

Різноманітні овочі допомагають господиням годувати своїх близьких смачними і корисними стравами. Особливою любов’ю у багатьох користуються овочеві страви. Особливо ті, до складу яких входять баклажани, наприклад, рецепти закусок з бакалажанів.

Ці “синенькі”, обсмажені в олії, фаршировані різними начинками, запечені з цибулею під сметанним соусом, стануть чудовим доповненням основних страв будь-якого обіду. Заготовлені про запас у вигляді смачної ікри або зимового салату баклажани ніколи не залишаються поза увагою, варто лише відкрити баночку і подати на стіл.

Здається, сама природа зробила баклажани ідеальними для того, щоб з них готувати таку смачну страву, як фаршировані баклажани. Розрізані вздовж невеликі свіжі баклажани ідеально підходять для заповнення різноманітними начинками. У такі човники чудово поміщається начинка з м’ясного фаршу (свинячого або яловичого), різних грибів (глив, печериць, лісових грибів), рису, овочів (солодкого перцю, помідорів, моркви, цибулі, часнику), зелені. Посипані зверху тертим сиром запечені в духовці або обсмажені на сковороді фаршировані баклажани є відмінною самостійною закускою або супутнім складником для інших страв. Подані до м’яса, такі баклажани стануть чудовим гарніром.

Інгредієнти

  • Фарш – 500 грамів
  • Сир – 100 грамів
  • Баклажани – 2 штуки
  • Морква – 2 штуки
  • Помідори – 1 штука
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 2 зубчики
  • Хмелі-сунелі – 0,5 чайної ложки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Рецепт приготування фаршированих баклажанів

Баклажани розділити на дві половинки, видалити серцевину, трохи присолити, дати постояти півгодини, добре промити водою.

Змастити їх олією і відправити на півгодини у прогріту до 200 градусів духовку.

Рецепт фаршированих баклажанів

Цибулю нашинкувати разом із морквою та помідорами дрібними кубиками, часник роздавити пресом, порубати вийняту з баклажанів серединку.

Розігріти олію, обсмажити часник і цибулю, додати моркву і фарш, добре розмішати, смажити до зміни кольору фаршу.

В останню чергу додати в суміш м’якоть від баклажанів та помідори, приправити хмелі-сунелі, сіллю та перцем, тушкувати до готовності.

Рецепт фаршированих баклажанів

Плоди баклажанів наповнити отриманою масою, зверху на баклажани, запечені з фаршем покласти тертий сир, поставити в духовку, запікати до появи скоринки.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?