Традиційний зимовий суп – розсольник з перловою крупою: від такої смакоти просто неможливо відірватися

Яким же смачненьким рідким супчиком порадувати свій шлунок? Розсольник із грибами! Смачно, легко і швидко, а також корисно! Обов'язково спробуйте приготувати цей суп за нашим рецептом.

Гриби зроблять позитивний вплив на ваш організм, тому що в них містяться різні вітаміни, один з них – вітамін D, який нам потрібний для нормальної роботи організму в будь-який час, але в зимовий/осінній час ми отримуємо його так мало!

Інгредієнти

  • Крупа перлова – 100 г
  • Картопля – 3 шт
  • Морква – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Селера – 100 г
  • Огірки мариновані — 200 г
  • Огірковий розсіл – 200 мл
  • Гриби мариновані – 200 г
  • Часник – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Молотий чорний перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачний розсольник

Для початку ретельно промиваємо крупу, тільки не під гарячою водою-під теплою. Коли крупу промили, перекладаємо в каструлю з водою. Ставимо каструлю з крупою на вогонь і солимо тільки коли вода закипить.

Розсольник рецепт
Розсольник рецепт

В іншу каструлю наливаємо воду і в неї відправляємо заздалегідь почищену цибулину, селеру, моркву. Туди ж закидаємо часник, лавровий лист і висипаємо весь перчик та заздалегідь приготовлені спеції. Солі поки що не додаємо! Ставимо каструлю на вогонь і варимо близько 25 хвилин під кришкою.

Картопля в супі буде смачнішою, якщо вона трохи перевариться, тому ріжемо її дрібно. Очищаємо і нарізаємо на дрібні кубики цибулю.

Розсольник
Розсольник

У сковорідку відправляємо олію, в олію відправляємо цибулю, доводити її до коричного кольору не потрібно, потрібно досягти злегка коричневого відтінку.

Моркву та огірки натріть на великій тертці або нарізаємо дрібною соломкою. Перед тим, як крупа закипить, утворюється дуже багато піни зверху і ми її знімаємо, головне зняти її до того, як закипить крупа. Як закипить крупа, солимо. Що крупа, що й бульйон, ми варимо на середньому вогні.

Коли цибуля почала золотитися, до неї відправляємо моркву і готуємо її до напівготовності.

Коли морква у нас на половину приготувалася, додаємо до неї огірок, добре перемішуємо і даємо згасити 2-3 хвилини.
Як крупа наполовину приготуватися, закидаємо до неї картоплю. Слідом за картоплею, відправляємо гриби та чекаємо, щоб це все закипіло.

Коли картопля закипіла, теж знімаємо піну, що утворилася, і викидаємо. Овочевий бульйон у нас приготувався. Овочі нам більше не стане в нагоді – дістаємо їх і залишаємо тільки бульйон. Зажарку відправляємо в картоплю і заливаємо бульйон у суп, залишитися від овочевого бульйону має близько склянки. Заморозьте його у майбутнє.

Як суп прокипить 3 хвилини перевірте його на сіль і якщо що досоліть.

Схожі статті

Як приготувати полтавський капусняк: зірка “МастерШеф” поділилася унікальним рецептом. Дуже просто та смачно

Учасник одного із сезонів "МастерШеф" Самвел Адамян поділився унікальним рецептом капусняка, який традиційно готують у Полтавській області.

Давно дізналася рецепт у подруги та з задоволенням готую по сей день: вершково-сирний суп з печерицями

Дуже ситний, ароматний, із приємною текстурою супчик неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком. Адже гриби та вершки – це ідеальне поєднання.

Недорогий, але від цього не менш смачний і ситний супчик лише з трьох інгредієнтів: виходить дуже бюджетно

Зазвичай приготування супів вимагає використання великої кількості інгредієнтів, але тільки не в цьому випадку. Пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірного обіду.

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!

Від добавки точно ніхто не відмовиться: простий рецепт приготування дуже смачного курячого супу з галушками

Рецепт супу з галушками дуже легкий і готується з доступних продуктів. Такий ароматний суп щодня із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.